elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís negociarà amb Sumar però exigeix liderar la llista a les generals

Compromís negociarà amb Sumar però exigeix liderar la llista a les generals
  • Davant la derrota de diumenge, la formació vol unificar el vot de l'esquerra i s'obre a pactar amb Yolanda Díaz per a les eleccions del juliol

Compromis ha celebrat aquesta tarda la seua executiva nacional, on després de consensuar-ho amb els membres que la integren ha decidit que negociarà amb Sumar per presentar-s'hi a les eleccions generals. A més, laformació valenciana vol ser la número u de la llista.

Águeda Micó, secretària general, considera que "és essencial un projecte polític d'estricta obediència valenciana que defense els interessos de tots al Congrés de Diputats".

No obstant això, conscient de la importància d'unificar el vot de l'esquerra, la formació s'obre a pactar amb la força de Yolanda Díaz davant la derrota de diumenge i sent conscients que “per fer política i tirar endavant, s'ha de fer de forma col·laborativa i cooperativa”.

Des de Compromís volen encapçalar les llistes de Sumar, ja que com ha explicat Alberto Ibáñez, portaveu del partit, “estem a disposició de liderar aquest espai de progrés, aquest espai valencianista, ecologista, feminista, acompanyada d'altres forces per tirar endavant un projecte polític il·lusionant que coopere i que aconseguixca realment un espai que contra el bipartidisme”.

D'aquesta manera, la formació valenciana considera que Podem no està en condicions d'encapçalar aqueixa llista després dels mals resultats obtinguts el diumenge, per la qual cosa Compromís es veu com la millor opció, malgrat tampoc haver aconseguit guanyar les eleccions el diumenge, haver perdut l'alcaldia i reduït el seu nombre d'escons.

Finalment, no han confirmat quins noms de Compromis figuraran a la llista de la plataforma Sumar.

Pujar