22 d’octubre de 2020 22/10/20

Compromís i el govern de la Diputació coincideixen en aprovar el pròxim octubre l’enviament dels 35 milions promesos als pobles

Compromís i el govern de la Diputació coincideixen en aprovar el pròxim octubre l’enviament dels 35 milions promesos als pobles - (foto 1)
  • Entre diversos plantejaments, la coalició aposta per mantenir l’estructura de l’acord del mes de desembre de 2019 pel que fa als criteris de repartiment objectiu de 14 milions d’euros i actualitzar alguna dels partides a la situació actual

La reunió entre l’equip de govern de la Diputació d’Alacant i Compromís ha acabat amb els dues parts coincidint en accelerar un acord que permeta en el mes d’octubre aprovar els 35 milions promesos als municipis per a 2020.

La coalició valencianista ha eixit contenta d’una va reunir  el palau de la Diputació entre el diputat Gerard Fullana i els representants de l’equip de govern, Eduardo Dolón i Javier Gutiérrez. Entre les diverses ajudes que s’hi aprovaran, com ja es va plantejar des de Compromís, es manté l’estructura de l’acord del mes de desembre de 2019 en la que es pactaren uns criteris de repartimen objectiu de 14 milions per al fons de cooperació. 

Fullana, com va insistir el passat plenari, veu com a primera urgència cercar una solució per a impulsar els subvencions promeses en matèries com a la lluita contra els temporals i la pandèmia. “Sempre que seguisca per a repartir els recursos objectivament trobaran a Compromís. La Diputació d'Alacant és de totes els diputacions valencianes la que menys diners ha enviat als municipis aquest any 2020. Llaura mateix als pobles es'ls deuen 35 milions d'euros en subvencions pendents d'aprovar pel plenari. Estem d’acord en el qual hem parlat hui.

El portaveu valencianista ha manifestat que “saludem que l’equip de govern haja reconduït la seua preocupant deriva. Abans d’aquesta va reunir, ens trobàvem en una situació de bloqueig d’ajudes com els de la DANA mentre l’equip de govern e stavaaprovant subvencions especials per valor de 9 milions per a pobles de diputats del PP i dirigents del PSOE en condicions que neguen a la resta de municipis. Estarem amb l’equip de govern mentre mantinga un tractament igualitari per a tots els pobles”.

Pujar