elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís força el PSOE a retirar la moció ofensiva contra les autonomies de l'Arc Mediterrani

Compromís força el PSOE a retirar la moció ofensiva contra les autonomies de l'Arc Mediterrani - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Compromís força el PSOE a retirar la moció ofensiva contra les autonomies de l'Arc Mediterrani - (foto 2)
  Compromís força el PSOE a retirar la moció ofensiva contra les autonomies de l'Arc Mediterrani - (foto 3)

  Compromís ha rebutjat en el Ple de hui la moció del PSOE que tractava d'alterar la planificació prevista del corredor mediterrani, -que arrossega anys de demores, improvisació i falta d'inversió- per prioritzar la inversió en el traçat litoral en benefici d'Algesires. La coalició no ha aixecat el veto sobre la moció socialista i ha forçat que, finalment, aquesta haja estat retirada.

  El senador territorial valencià, Carles Mulet, ha recordat que "és a la Mediterrània on hi ha els ports i l'activitat econòmica i en el traçat central tan sols els ports de muntanya". El representant de Compromís ha lamentat que "el PSOE andalús pose la poteta i el PP execute en benefici dels seus interessos i perquè tot passe per Madrid, plantejant un corredor mediterrani litoral que acaba en res, a Almeria, sense connexió amb Algesires. Una cosa insultant per als valencians i que no podem admetre", ha assenyalat.

  A més el senador ha censurat els atacs a Compromís per part del socialista José Caballos que ha arribat a qüestionar la ideologia de la coalició. Compromís lamenta que PSOE i PP hagen intentat pactar, sense èxit, una nova agressió a la lògica, prioritzant l'eix Algesires-Madrid i que el trànsit passe per Madrid "i es relegue la lògica i la importància dels ports mediterranis".

  Mulet ha anunciat que la coalició presentarà tant en Congrés com al Senat esmenes als pressupostos generals de l'Estat (PGE) per a garantir finançament suficient per al corredor mediterrani estiga finalitzat el 2020, davant els inquietants problemes tècnics que diuen tenir amb el corredor litoral, el coll d'ampolla Castellbisbal-Múrcia, la doble plataforma en els trams més saturats i la connexió del corredor litoral amb Bobadilla o Antequera.

  El PP rebutja condemnar nombroses dictadures

  D'altra banda el PP ha rebutjat també les més de 100 esmenes presentades per Compromís perquè es condemnaren les dictadures existents arreu del món (escassa democratització, absència de drets humans, ocupacions, genocidis ...) i ho feren amb la mateixa intensitat amb la que s'està reclamant amb Veneçuela.

  "És d'un gran cinisme, demagògia i falta de decència exigir l'alliberament dels presos polítics d'un país i ignorar els greus casos de vulneració dels drets humans en molts altres països, entre ells Espanya, com denuncia en el seu informe Amnistia Internacional", ha concretat Mulet.

  Pujar