30 de novembre de 2020 30/11/20

Compromís demana al PP “decència parlamentària amb el poble valencià i, sobretot, amb els menors”

Compromís demana al PP “decència parlamentària amb el poble valencià i, sobretot, amb els menors” - (foto 1)

    La diputada de Compromís a les Corts Valencianes i portaveu de la Comissió d’Educació del parlament valencià, Papi Robles, ha volgut criticar l’actitud del Partit Popular per la seua última sol·licitud de documentació a la Conselleria d’Educació.                      

    La diputada Beatriz Gascó (PP) ha sol·licitat les dades amb noms i cognoms de tots els xiquets i xiquetes beneficiaris de la beca menjador des del curs escolar 2003-2004 fins a l’actualitat, tot separat per curs, província i municipi. Davant d’esta demanda, la diputada de Compromís, Papi Robles, ha volgut demanar al Partit Popular “decència parlamentària davant una informació tan sensible. La informació de xiquets i xiquetes, en molts casos en situació d’exclusió social, no pot fer-se pública de cap manera i cal ser tractada amb tot el trellat del món. La gent que ens dediquem a la política no hem vingut ací per a assenyalar les persones, sinó per a millorar-los la vida”.

    En este sentit, Robles ha volgut aprofitar per titllar la sol·licitud del PP d’”irresponsabilitat amb esta terra”. I assegura que “sol·licitar d’informació com esta, a un nivell tan gran i detallat, bloqueja el treball del cos de treballadors públics de la Conselleria que podria estar dedicant-se a fer una tasca molt més valuosa per al poble valencià”.

    Finalment, Robles ha volgut treure pit sobre la pujada d’inversió en beques menjador que ha fet la Conselleria des que Vicent Marzà n’és al capdavant. “El govern del PP destinava 47 milions d’euros a beques menjador i ara el Botànic en destina 71. Uns 130.000 xiquets i xiquetes disfruten de beca per menjar dignament a les seues escoles”, ha conclòs.

    Pujar