elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís aposta per potenciar figures de qualitat i origen

Compromís aposta per potenciar figures de qualitat i origen
  MÉS FOTOS
  Compromís aposta per potenciar figures de qualitat i origen - (foto 2)

  El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha apostat hui per les figures de qualitat i que certifiquen l'origen valencià dels cítrics produïts en aquesta autonomia després de la seua visita a la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) Cítrics Valencians.

  Mulet ha conegut de primera mà l'àrdua activitat del Consell Regulador que promociona, certifica els cítrics produïts en aquesta autonomia, que realitza inspeccions, auditories i vetlla per l'origen dels cítrics amb imparcialitat, transparència i prestigi. "Aquest tipus d'iniciatives conjuntes de tots els cítrics són la clau per evitar la picaresca amb una marca paraigua que identifica de manera clara que la borsa de taronges està produïda ací, que representa a tota la cadena, distingeix l'origen i lluita contra els fraus que tracten de confondre al consumidor i ofereixen taronja extracomunitària amb restes de tòxics i amb una absoluta falta de seguretat i informació", ha indicat Mulet.

  El senador ha insistit igual que els afectats que es troben mobilitzats, en la necessitat d'"aconseguir l'activació de la clàusula de salvaguarda a Europa prevista en els reglaments quan abans millor" davant l'evident malestar i ruïna al sector "que no pot esperar més". Mulet ha encoratjat al sector citrícola valencià "a unir-se" per defensar els seus interessos d'una manera conjunta "ja que tenim la millor taronja del món, amb més qualitat i tradició i unes infraestructures apropiades per a l'exportació i controls que ningú ha de passar per alt" .

  La coalició seguirà insistint en la necessitat de controlar l'entrada de cítrics dels països de la SADC, acord que va rebutjar al Senat pels seus efectes sobre la citricultura valenciana, ha presentat noves iniciatives per reclamar la clàusula de salvaguarda, controls sanitaris i de seguretat i ha aplaudit l'informe encarregat per la coalició des de l'oficina europea del partit per avaluar l'impacte de l'Acord Europeu amb Sud-àfrica.

   

  Pujar