21 de setembre de 2020 21/9/20

La Comissió d’Investigació sobre el presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc s'iniciarà el 28 de setembre

La Comissió d’Investigació sobre el presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc s'iniciarà el 28 de setembre - (foto 1)

  La Comissió d’Investigació parlamentària sobre el presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc que va demanar Ciutadans es crearà divendres que ve 28 de setembre. Així l'avançat el síndic adjunt de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes Juan Córdoba, qui ha defensat “la tolerància zero amb la corrupció” i ha considerat que “cal exigir la mateixa transparència ara que la que es demanava en els casos del PP”.

  Sobre els aforaments, el diputat ha recordat que “Cs ha defensat des del primer minut l'eliminació d'aquests privilegis”, encara que ha considerat que “aquest anunci ara sembla més una cortina de fum per a no parlar dels problemes del Govern o de la pujada d'impostos que estan planejant”. En aquest sentit, ha recordat que “Ciutadans va portar la proposta a Les Corts fa ja un any, moment en el qual el PSPV no es va mostrar molt a favor de suprimir aforaments”.

  Preguntat per la llei electoral, Córdoba ha reclamat “una llei electoral de màxims”, sense renunciar a “la circumscripció única i al principi d'una persona, un vot”, alguna cosa que “és impossible dur a terme sense modificar l'Estatut d'Autonomia”. Respecte al debat sobre les Diputacions, ha recordat que “Cs portava aquesta mesura en el seu programa electoral, i per tant, eliminar les diputacions està entre els objectius de Cs”.

   

      

  Pujar