elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana inaugura la nova oficina Accelera Pime

Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana inaugura la nova oficina Accelera Pime
  • Aquest projecte tracta d'impulsar, gratuïtament, la transformació digital de pimes, autònoms i emprenedors

El Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana (COIICV) ha sigut triat com una de les tres noves oficines Accelera Pime de la Comunitat Valenciana. L'objectiu d'aquest projecte, que tindrà una duració de 24 mesos i arranca al juny de 2021 és impulsar, gratuïtament, la transformació digital de pimes, autònoms i emprenedors. I sensibilitzar sobre com la transformació digital suposa una oportunitat estratègica per a la seua productivitat i competitivitat.

Les Oficines Accelera pime posades en marxa en tota Espanya per Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, compten amb un pressupost global de 8 milions d'euros, dels quals Red.es aportarà 6,3 i les entitats beneficiàries la resta. Les actuacions estan cofinançades amb fons FEDER de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu Plurirregional d'España FEDER 2014-2020 (POPE) sota el lema “Una manera de fer Europa”.

Metodologia intersectorial i multidisciplinària

En el primer any, el COIICV acostarà a les companyies la digitalització a través d'una nova metodologia amb una visió 360è de manera interdisciplinària i multisectorial en formats totalment virtuals que podran superar els vaivens de la pandèmia.

Així, compta amb eines de sensibilització i també de pràctica de la digitalització que es materialitzen en work shops, laboratoris digitals, una línia de perfeccionament amb diferents fòrums d'experts, Taules Think Thank que facilitaran pautes per a l'elaboració d'un pla digital, així com una línia d'integració mitjançant visites a empreses, o una masterclass de la mà del vicepresident de Vendes CGT de Mitsubishi a Europa, José Aguas. I assessories digitals personalitzades per a les companyies, única eina a triar de manera en línia o presencial en el COIICV.

Les temàtiques sobre les quals s'incidirà durant el primer any són un diagnòstic inicial, estratègies de digitalització, plataformes digitals i productes connectats a través d'App i aplicacions, Cloud Computing, Intel·ligència Artificial i Machine Learning, Fabricació additiva i prototipado, realitat virtual i augmentada, i màrqueting digital (Inbound màrqueting, e-commerce, estratègia mitjà social i posicionament SEU i SEM).

En la segona anualitat a més d'aprofundir en temàtiques sobre Big Data, Blockchain i Ciberseguretat, i Igualtat Digital està prevista la materialització de fòrums d'experts en aqueixes àrees. A més de trobades online que abordaran la digitalització en els diferents sectors com la indústria tèxtil, calçat, retail, fusta, metalmecánico, plàstic, ceràmica, biomecànica, i sectors prioritaris durant la COVID-19.

Eines i experts en transformació digital

Per al desenvolupament del projecte, el COIICV comptarà amb destacats experts, professionals i empreses capdavanteres en la implanatación de la digitalització com Klab Corporate, Witrac, Mesbook, Enginyeria Global Aplicada, Arisnova, S2 Grup, Ascires, Improven, Nunsys i Banc Sabadell, Digital Grow, Arker Labs i Actmirror. A més inclourà dues visites a empreses valencianes capdavanteres en digitalització.

El COIICV està recolzat per les entitats que conformen la xarxa d'innovació de la Comunitat Valenciana com a agents d'integració del projecte que són AVI, REDIT, paraigua de tota la xarxa d'instituts tecnològics, Aimplas ITE, IBV, ITI, ITENE IVACE, CDTI, AI2, a més d'EAFI, AVAESSEN, EVAP, Ajuntament de València, FAIIE, ATEVAL, i ASELEC com a dinamitzadors i viralizadores d'aquest projecte.

Des del COIICV, el seu degà, Salvador Puigdengolas explica que “l'objectiu d'aquest projecte és acostar i implementar la transformació digital en el major nombre de pimes, autònoms i emprenedors possibles ja que la transformació digital genera un increment de la productivitat i competitivitat que es tradueix en una indústria més forta i en millores que repercuteixen en tota la societat”.

En aquest sentit, la presidenta del COIICV-València, Nieves Romero destaca “l'oportunitat del COIICV de convertir-se en nexe d'unió i lloc de trobada, amb capacitat per a arribar a més de 3.500 professionals de l'Enginyeria industrial, i no sols a ells, sinó a tots el seu entorn professional. Tot això, unit a la resta d'agents d'integració d'aquest projecte, suposen un efecte amplificador que garanteix l'èxit i la consecució de l'objectiu de promoure la transformació digital en les empreses”.

Sobre el COIICV

El Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana té com a objectiu principal facilitar el progrés continu de la professió en relació amb les necessitats de l'Enginyeria Industrial en particular i de les empreses i la societat en general.

Aquest organisme representa als més de 3.500 col·legiats de València, Alacant i Castelló, que exerceixen la seua professió d'Enginyer Superior Industrial en diferents àrees i múltiples sectors, fent gala de la polivalència d'una professió que en 2020 va complir 170 anys d'història. També l'any passat, el COIICV va complir 70 anys de vida com a Col·legi Professional i es van celebrar els 150 anys d'història de l'Associació d'Enginyeria Industrial.

Pujar