elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Visita tècnica de la Direcció General de Patrimoni i l’IVCR +i al Palau Comtal

Visita tècnica de la Direcció General de Patrimoni i l’IVCR +i al Palau Comtal

  El passat dijous, la direcció de l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+i), Gemma Contreras, i l’inspector de patrimoni de la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià, Luis Pablo Martínez, varen visitar les diferents sales del Palau Comtal per tal de planificar els treballs de recuperació i restauració que es contemplen en el Pla Director del Palau. A la reunió van estar presents l’alcaldessa del municipi, Mireia Estepa, el regidor de Patrimoni, Ivan Jover, i la tècnica de l’àrea, Elisa Doménech.

  Recordem que una de les actuacions que s’ha de realitzar en la primera fase d’actuació del pla director és la neteja, la documentació i la recuperació de la possible pintura original existent a la capella de Sant Antoni Abat del Palau. En aquest sentit, és recurrent que al llarg del temps als edificis històrics hi haja repintats que oculten les pintures originals. Per tal de recuperar-les, i previ a la redacció d’un projecte de recuperació, cal fer un estudi mitjançant prospeccions d’estratigrafia mural que ara mateix s’avaluen.

  Es tracta aquest d’un espai emblemàtic, i a l’hora especial, per al poble de Cocentaina per tractar-se del lloc on, segons la tradició, un 19 d’abril de 1520 la icona bizantina de la Mare de Déu que presidia la capella va plorar 27 llàgrimes de sang.

  Des del consistori esperen iniciar l’estudi de prospeccions d’estratigrafia mural el més prompte possible per tal de poder confirmar l’existència de policromia original i, per tant, poder posar-se a treballar en un projecte de recuperació.

  El regidor de Patrimoni va agrair «la diligència amb que han acudit a veure la troballa de la resta de la possible pintura original de la capella i els consells oferits per què l’estudi a realitzar siga totalment professional».

  Pujar