elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Unes Festes lliures i segures i la sostenibilitat marquen les diferents campanyes de l’Ajuntament de Cocentaina

    L’Ajuntament de Cocentaina llança una campanya per promoure la sostenibilitat i el feminisme els dies grans de les festes de Moros i Cristians.

    Per una banda, des de la regidoria de Neteja Viària ha facilitat a les barres de la revetla 5000 gots de plàstic reutilitzables. Així, la primera vegada que algú es demane una consumició haurà de pagar 1€ de fiança pel got, que haurà de reutilitzar en les darreres consumicions. Si necessita canviar-lo perquè està brut no tindrà cap cost i a totes aquelles persones que tornen el got se’ls tornarà l’euro de la fiança. «D’aquesta forma pretenem reduir considerablement l’ús de plàstic en Festes i apostar per la reutilització i el reciclatge», explica Paqui Ruiz.

    Per altra banda, el regidor de Festes ha posat en marxa la campanya «Per unes Festes segures i lliures» facilitant a les filaes, tapagots, una iniciativa molt vista en les festes més concorregudes del nostre territori. També trobarem tapagots a les barres de la revetla oficial. Octavio Cerdá comenta que «s’han fet 2000 unitats per tal d’arribar al màxim de gent jove possible, que és a qui va adreçada, especialment, aquesta iniciativa».

    Per últim, des de la regidoria de Benestar Social i amb el suport econòmic del Pacte d’Estat, s’ha editat la campanya «Vocabulari amb trellat» que pot seguir-se a Instagram i a les marquesines de Cocentaina. Una iniciativa que ocupa els espais locals publicitaris i que s’ha acompanyat de l’exitosa campanya dels tovallons de paper reciclat. Com en altres edicions s’han facilitat tovallons de paper reciclat a l’hostaleria contestana de forma gratuïta, en ells es poden veure suggerents frases d’empoderament i igualtat acompanyades del telèfon de la Policia Local i el d’emergències. «Volem unes Festes lliures de comportaments masclistes, unes festes que no posen l’accent en l’obligació subliminal de què la dona ha de protegir-se de qualsevol mena d’agressió, sinó en la responsabilitat dels possibles agressors de comportar-se com a persones educades i no participar dels actes del nostre poble si no són capaços de comportar-se com a tal. I per fer possible açò, necessitem de la complicitat de tota la societat, per això ens resulta molt important que els llocs d’oci també participen de la campanya», raona Mireia Estepa.

    Pujar