elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torna l'Ecopoarc mòbil a Cocentaina

Torna l'Ecopoarc mòbil a Cocentaina

  L'ecoparc mòbil del Consorci de Residus Terra va tancar 2020 amb uns resultats molt positius, registrant la visita de prop de mil usuaris en les 15 setmanes en les quals ha estat recorrent els municipis de la seua àrea de gestió, en concret del 21 de setembre al 30 de desembre.

  La xifra total de recollida de residus és molt elevada, amb 8.883 quilos, entre els quals cal destacar els 2.600 quilos de xicotets aparells elèctrics, els 1.608 de tèxtils (residu que ha experimentat un notable increment) o els 1.502 corresponents a monitors d'ordinador i televisors. Li segueixen residus plàstics (643), piles (499), metalls (333), parament de llar (267), mobles (255) i altres com a oli de cuina, oli d'automòbil, fluorescents, bateries, cartutxos de tinta o pintures, entre altres.

  L'objectiu del servei d'ecoparcs mòbils és facilitar i acostar a la ciutadania una eina per al lliurament d'una gran varietat de residus (les mateixes tipologies que un ecoparc fix). D'aquesta manera es poden gestionar i tractar els residus d'una manera correcta i sostenible.
  Les dates que estarà l'ecoparc mòbil a Cocentaina seran els dimarts 2 de març, 6 d'abril, 4 de maig i 1 de juny, situat en la Plaça Venerable Escuder (mercat) en horari de matí.

  Es podran depositar en l'ecoparc mòbil tot tipus de residus que es generen en domicilis i que no es poden abocar en els contenidors convencionals. Respecte als residus que poden depositar-se, alguns d'ells són: metalls, tèxtils, olis usats, fluorescents, bombetes, bateries, piles, pintures, radiografies, material fotogràfic, productes de neteja, envasos contaminats per productes químics, cartutxos de tinta, equips informàtics, electrodomèstics menuts, etc.

  La Regidora de Residus urbans i neteja viària de l'Ajuntament, Paqui Ruiz ha volgut llançar un missatge de satisfacció pel compromís dels ciutadans amb el medi ambient: "I felicitar a tots els ciutadans que reserven els seus residus a casa per a després entregar-los en els ecoparcs per al seu correcte tractament".

  Pujar