24 de setembre de 2020 24/9/20

El Subdirector General d'Infraestructure Educatives i l'Alcaldessa de Cocentaina es reunixen per parlar de la unificació del Bosco

El Subdirector General d'Infraestructure Educatives i l'Alcaldessa de Cocentaina es reunixen per parlar de la unificació del Bosco - (foto 1)

    El subdirector general d'Infraestructures Educatives ha rebut en Conselleria a l'alcaldessa de Cocentaina per parlar de les obres d'unificació del Bosco. A la reunió també han acudit el diputat autonòmic, Rafa Briet, la directora del CEIP i l'arquitecte municipal. Aquest encontre respon al compromís de Mireia Estepa i Rosana Soler d'estar en permanent contacte amb la Conselleria d'Educació i vigilar que els terminis del projecte es complien. En la reunió el subdirector general ha informat que tots els projectes redactats per CIEGSA durant l'anterior govern precisen de ser revisats, ja que s'han trobat amb deficiències que han ajornat els inicis de la construcció d'alguns centres perquè el projecte no respectava el codi tècnic urbanístic en vigor. El senyor García ha exposat que el projecte del Bosco serà avaluat a partir del segon trimestre del 2017 i que preveu tancar l'any amb la revisió finalitzada, vist que el projecte no és massa complicat. Açò implica que les obres d'unificació es voran ajornades fins a mitjans del 2018, amb el compromís de la Direcció General d'Infraestructures Educatives d'actuar amb rapidesa perquè entenen que aquesta necessitat porta més de 27 anys reivindicant-se i que l'Ajuntament de Cocentaina ha fet tots els deures per facilitar la feina de Conselleria. L'alcaldessa lamenta que les obres s'hagen d'ajornar un any més i reitera que "seguiré sol·licitant reunions periòdiques per a garantir que les obres es facen, entenem que cal revisar el projecte i que Conselleria s'ha trobat amb moltes sorpreses de l'anterior govern, però els nostres xiquets i xiquetes necessiten la unificació del Bosco ja i és la meua responsabilitat lluitar per a aconseguir-la". Mireia Estepa ha quedat en tornar a parlar amb el subdirector general a finals d'abril per a conèixer l'estat de revisió del projecte de l'escola. Paral·lelament i des de novembre del 2016 s'està demanant una reunió amb el Conseller Vicent Marzà, que encara no ha contestat, amb la intenció de transmetre-li personalment la necessitat i el dret que tenen les famílies contestanes, el claustre i, sobretot, l'alumnat d'estudiar a un centre únic que no tinga dos edificis separats per 800m.

    Pujar