elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S’inicia la licitació de la segona fase de les obres de la depuradora dels Algars

S’inicia la licitació de la segona fase de les obres de la depuradora dels Algars

    L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) ha tret a licitació les obres de finalització de construcció del tractament terciari de l’EDAR dels Algars per a la reutilització de les aigües per a ús industrial. L’EDAR dels Algars, més coneguda com la depuradora, es va construir per a les aigües residuals de Cocentaina i d’Alcoi, així com les generades per alguns dels polígons industrials de la zona. La primera fase de l’obra es va concloure sense problemes; no obstant això, en 2011 es va haver de suspendre la segona fase de l’obra per incompliment del contracte. Després de tots els tràmits judicials necessaris s’ha pogut tornar a licitar aquesta important obra que possibilitarà que algunes indústries de Cocentaina puguen reutilitzar l’aigua depurada en els seus processos.

    El pressupost d’aquesta obra és de 2.367.531,52€ (IVA inclòs) que van a càrrec de l’EPSAR i que no suposaran cap despesa per als ajuntaments d’Alcoi i Cocentaina. El termini d’execució de l’obra està distribuït de la següent forma: 10 mesos de construcció i 2 mesos de període de proves de funcionament.

    L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, que ha estat en continu contacte amb el gerent de l’EPSAR, Enrique Lapuente, comenta que «estem molt contents amb la notícia i seguirem supervisant que es complixen els terminis perquè, en menys de 2 anys, estiguen la licitació i l’obra acabades. Es tracta d’una inversió molt necessària per a les nostres indústries i molt valuosa per a donar-li una segona vida a un bé indispensable: l’aigua».

    Pujar