elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es signa el contracte de redacció del projecte d’unificació del Bosco

Es signa el contracte de redacció del projecte d’unificació del Bosco

  L’alcaldessa de Cocentaina i els tècnics encarregats de la redacció del projecte d’unificació, la supervisió del mateix i la direcció de la futura obra van signar la setmana passada el contracte que fa possible l’inici de la unificació de l’escola.

  Ara comença el termini acordat amb Generalitat perquè el nou centre siga una realitat en uns pocs anys després de 30 anys de reivindicacions. A partir del 3 de maig l’empresa adjudicatària de la redacció del projecte té un mes per a presentar un avantprojecte, una espècie d’esborrany d’escola, que haurà de comptar amb el vistiplau de l’oficina tècnica de l’Ajuntament de Cocentaina. Passat aquest termini l’empresa disposarà de 5 mesos per a realitzar el projecte bàsic i d’execució del nou Bosco que, posteriorment i durant 3 mesos, serà revisat per una empresa externa.

  L’empresa encarregada ja va tindre una reunió amb el Consell Escolar del Bosco per mostrar-los una idea prèvia del futur centre educatiu i recollir totes les idees de la comunitat educativa. Tanmateix, l’alcaldessa del municipi, Mireia Estepa, repetirà aquesta reunió amb els partits de l’oposició per fer-los partícips de l’avantprojecte i que puguen fer les seues propostes: «aquest és un projecte que implica a tot el poble i volem que tots els sentirs i idees, tècnicament possibles, estiguen contemplades perquè siga un projecte consensuat. Per descomptat, l’opinió que més pes tindrà serà la dels protagonistes: alumnat, mestres i famílies».

  L’equip de govern socialista es mostrava entusiasmat amb l’inici del contracte perquè «ara sí que el motor s’ha posat en marxa i la unificació no la pararà ningú. Ha costat 30 anys i la falta de suport de PP i Compromís, però amb la força de l’escola este projecte serà una realitat».

  Per la seua banda, l’Ajuntament de Cocentaina està a punt de finalitzar les obres en l’alberg municipal per a reconvertir-lo en un aulari on l’alumnat romandrà mentre duren les obres del futur Bosco.

  Pujar