elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Secretari Autonòmic d’Educació vol accelerar les gestions d’unificació del CEIP Sant Joan Bosco

  El Secretari Autonòmic, Miquel Soler, convocava divendres passat a l'alcaldessa de Cocentaina i a la directora de l'escola Sant Joan Bosco per a fer el seguiment del Pla Edificant amb què es portarà endavant la unificació de l'escola. A la reunió també assistien un representant del Consell Escolar del Bosco i la tècnica municipal que està realitzant la tramitació del projecte.

  A l'encontre es van resoldre alguns dubtes sobre la documentació que havia de presentar l'Ajuntament de Cocentaina per completar millor el projecte d'unificació.

  L'alcaldessa, Mireia Estepa, va aprofitar per a demanar finançament per a la conversió de l'alberg municipal en un aulari on anirà l'alumnat del Bosco II mentre duren les obres d'unificació, «estem disposats a fer una forta inversió per tal d'evitar els barracons, eixe és el nostre compromís i portem treballant-lo des de fa 2 anys», assegurava Estepa. El Subdirector General d'Infraestructures Educatives i els seus tècnics, també presents a l'encontre, van explicar que normativament era molt complicat per la qual cosa, l'alcaldessa proposarà a l'oposició que aquesta despesa l'assumisca l'ajuntament als pressupostos de 2019, ja que «és una inversió en un edifici que no complix la normativa i que s'ha de fer de totes maneres».

  Respecte a la unificació del Bosco la voluntat de Miquel Soler és accelerar tot el procediment per enviar a l'Ajuntament de Cocentaina les competències provisionals perquè les aproven al ple de juliol, si és tècnicament possible, i poder tancar, així, tot el procés amb Conselleria abans d'agost perquè siga ja l'entitat contestana qui comence amb la feina administrativa. El Secretari Autonòmic declarava que l'obra d'unificació del Bosco valorada en 6 milions d'euros «la pagarà íntegrament Conselleria» i que «el Pla Edificant està generant una actuació de col·laboració entre la Generalitat i els ajuntaments molt bona, es demostra que els ajuntaments que es mouen prompte i ho fan bé tenen més possibilitats d'aconseguir que els alumnes tinguen unes instal·lacions com es mereixen», fent al·lusió a l'esforç que està fent l'ajuntament de Cocentaina.

  La regidora d'Educació es mostrava molt satisfeta després de la reunió «hem pogut resoldre els dubtes respecte Edificant del Bosco i del Real Blanc i, sobretot, estem contents perquè Miquel Soler ens ha expressat el seu compromís amb accelerar tots els tràmits al màxim, eixa és la millor notícia que Conselleria ens podria donar.»

  A la reunió convocada per Soler també es van comentar els «entrebancs polítics» amb què el projecte d'unificació s'estava topant i la preocupació de la comunitat educativa per la falta d'acord dels dos partits polítics que van votar en contra de la delegació de competències per a la unificació del Bosco.

  Per altra banda, l'alcaldessa socialista va aprofitar l'ocasió per a traslladar-li al secretari autonòmic l'estat del projecte d'instal·lació d'ascensor al Real Blanc, unes obres que començaran en poques setmanes, finançades per Edificant.

   

  Pujar