elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Repte del Reciclatge d'Ecoembes arriba a Cocentaina

El Repte del Reciclatge d'Ecoembes arriba a Cocentaina

  Els dies 8 i 22 d'octubre, des de les 8:00 fins a les 14.00 h, al voltant del Mercat Setmanal, concretament al carrer de Sant Francesc, al costat de l'Arc del mateix nom, s'instal·larà la carpa d'Ecoembes: els ciutadans i ciutadanes de Cocentaina podran participar en activitats lúdiques i educatives per a conéixer de primera mà com reciclar correctament i els beneficis per al medi ambient.

  També podran beneficiar-se d'aquestes activitats l’alumnat de 4t d'ESO de l'IES Pare Arques, fins allí es traslladaran educadors mediambientals per a informar els joves de la importància de separar i reciclar correctament.

  Aquesta iniciativa, en la qual participen la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Ecoembes i el Consorci Terra, al qual pertany Cocentaina, es planteja com un Repte en el qual cada municipi competeix amb si mateix. Aquesta acció està emmarcada en el Pla d'Acció d'Envasos de la Comunitat Valenciana per al període 2016-2020.

  La Regidora de Neteja Viària i Recollida de Residus de Cocentaina, Paqui Ruiz, explica que: «es tracta d'incrementar i de millorar els resultats de reciclatge d'envasos (llandes, brics i envasos de plàstic) no consumint més del que és necessari, sinó reciclant correctament els que ja utilitzem i que pel seu format continuem adquirint en realitzar les nostres compres, la campanya està enfocada a sensibilitzar la població sobre la importància del reciclatge per a la cura de medi ambient i del planeta».

  Aquesta campanya es realitzarà seguint tots els protocols de seguretat sanitària. Així mateix, informa que el Repte consisteix a aconseguir que en el contenidor groc es produïsca un augment de residus «nets» almenys d’un 15% durant dos mesos, com a mínim, després de la campanya, comparant els resultats amb el mateix període de l'any 2019.

  Aconseguir els objectius que es fixen amb aquesta campanya té premi econòmic per a destinar a una Associació sense ànim de lucre. Els premis per als dos municipis que resulten guanyadors es divideixen en dues categories: una premiada amb 4.000€ i una altra de 2.000€. El motiu que hi haja dos premis de diferent quantia, és degut al fet que hi ha municipis en els quals les taxes de reciclatge són altes i, per tant, més difícil d'aconseguir que en municipis d'índexs més baixos, la dinàmica de participació és la mateixa.

  Paqui Ruiz informa que des de l'Ajuntament de Cocentaina s'ha acordat que és a l'Associació per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ASPROMIN), més conegut com Gormaget, els qui reben l'import econòmic en cas de resultar premiats. Per aquest motiu, anima la població de Cocentaina, perquè col·laboren per a aconseguir així els objectius del Repte i optar al premi per a afavorir a aquesta Associació del nostre poble.

  Pujar