31 d’octubre de 2020 31/10/20

Queden suspeses les activitats del cap de setmana en Cocentaina

Queden suspeses les activitats del cap de setmana en Cocentaina - (foto 1)

  El govern de Cocentaina en consens amb les entitats organitzadores han decidit ajornar totes les activitats previstes per a aquest cap de setmana per l’alerta sanitària del coronavirus. «Aquestes mesures s’han pres des de la responsabilitat i seguint les recomanacions del Govern d’Espanya i Generalitat», apunta l’alcaldessa del municipi.

  Aquest matí l’edil es reunia amb els tinents d’alcaldessa, el cap de la policia local i el responsable de seguretat de l’ajuntament per estudiar el pla de contingència municipal i les mesures preventives a l’àmbit laboral del personal dels serveis essencials i resta de treballadors i treballadores de l’ajuntament. A més a més, Mireia Estepa es comunicava personalment amb totes les entitats implicades en les activitats d’aquests dies per transmetre’ls les indicacions del govern estatal, consensuant la forma d’actuar en cada cas.

  Les activitats que estaven previstes per a aquest cap de setmana que es faran quan els organismes oficials estimen possible són les següents:

  - I Cursa de la Dona.

  - Concert de Dani Miquel.

  - Dansà dels Nanos.

  - Concert de l’Ateneu.

  - Concert de Setmana Santa.

  - Activitat esportiva al poliesportiu que romandrà tancat tot el cap de setmana.

  El pregó de Setmana Santa i la presentació del seu cartell es farà amb un públic reduït de menys de 50 persones i es retransmetrà, així ho han acordat els rectors de les dos parròquies, el president de la Junta de Confraries i les regidores presents que s’han reunit aquest matí.

  Lamentablement, el mercat de dimecres 18 de març queda anul·lat i els Nanos queden ajornats per a una data en què el risc de contagi siga menor i així ho aconselle el  Govern d’Espanya. Mireia Estepa explica que «ens sentim tristos de no poder celebrar la tradició en la data establida, des del govern municipal estem posant en marxa totes les mesures de prevenció que ens indiquen els organismes superiors i que considerem oportunes per evitar concentracions de gent. Treballem i estem en comunicació continuada amb tots els organismes per informar a la població amb rigorositat, responsabilitat i donant tranquil·litat. Esperem poder celebrar els Nanos en altra data i gaudir de l’esforç del veïnat del Raval».

  Cocentaina seguix sense tindre cap persona contagiada i s’està aplicant el pla de contingència que indiquen els experts sanitaris oficials. Divendres l’alcaldessa es reunirà amb el seu equip de Benestar Social per valorar les mesures a aplicar en el departament i, molt especialment, en els serveis de Respir i TAPIS on els usuaris són població de risc.

  Pujar