31 d’octubre de 2020 31/10/20

Els Nanos no esmorzaran xocolate aquest any

Els Nanos no esmorzaran xocolate aquest any - (foto 1)

    La junta de govern local de Cocentaina ha decidit cancel·lar la xocolatada del dia dels Nanos, 18 de març, per l’alerta sanitària del coronavirus. La decisió ha sigut pressa després que l’alcaldessa de Cocentaina parlara amb el veïnat que col·labora fent el xocolate i amb les directores i els directors dels centres educatius. Totes les persones implicades estan d’acord en suprimir aquest esmorzar popular per tal de previndre, ja que el xocolate i els xurros estan al carrer i qui ho servix ho fa de forma voluntària.

    Aquesta mesura no afectarà la celebració dels Nanos que es desenvoluparà com marca la tradició i que omplirà els carrers del Raval de crítiques, humor i reflexions. Mireia Estepa explica que «la festa tindrà lloc a no ser que el Govern i Sanitat ens recomanen la seua anul·lació. De moment, es manté, ja que no comporta grans aglomeracions de gent i és una activitat a l’aire lliure». Respecte a l’anul·lació de la xocolatada afirma sentir-se apenada per haver de suprimir-la aquest any però «és una decisió responsable i  consensuada amb totes les persones implicades que sols pretén previndre i que no desdibuixa el sentit de la festa». A més, Estepa indica que a Cocentaina actualment no hi ha cap contagi i que la comunicació amb els òrgans oficials és constant «actuarem sempre respectant els criteris sanitaris que ens marca el Govern d’Espanya i el Ministeri de Sanitat, prevenint i donant tranquil·litat a la població, sense alarmismes i amb rigorositat».

    L’alumnat acudirà a la seua cita amb els Nanos que ja esperen la visita dels curiosos, del veïnat i dels amants d’aquesta tradició tan única de Cocentaina.

    Pujar