elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’alcaldessa de Cocentaina demana l’adhesió al Pla Edificant per a les obres de millora de l’IES Pare Arques

L’alcaldessa de Cocentaina demana l’adhesió al Pla Edificant per a les obres de millora de l’IES Pare Arques

    El 23 d’octubre, Mireia Estepa sol·licitava telemàticament l’adhesió al Pla Edificant, mitjançant la qual, demana tindre la delegació de competències oportuna per a poder iniciar el projecte de millora de l’institut de Cocentaina.

    Una vegada la Conselleria d’Educació reba la sol·licitud, el Departament d’Estudi i Anàlisi (DEA), requerirà a l’entitat local la informació necessària perquè aquesta redacte la memòria de l’actuació demanada i adjunte altra sol·licitud de delegació de competències que haurà de passar per ple i pel consell escolar. Seguidament Conselleria expedirà una resolució definitiva que el ple de Cocentaina haurà d’acceptar i finalitzarà el procés amb la resolució de delegació de competències.

    Un procés llarg que a l’ajuntament de Cocentaina coneixen bé, ja que serà el tercer projecte que tramiten amb Edificant. El primer va ser el de l’accessibilitat del CEIP Real Blanc i, actualment, estan immersos en la licitació de la unificació i construcció del Sant Joan Bosco. L’IES, per tant, és l’única infraestructura d’educació obligatòria que encara no s’havia vist beneficiada d’aquest pla autonòmic.

    Les necessitats que presenta el Pare Arques són molt variades i van des de millores estructurals de l’edifici, el canvi de la coberta o l’accessibilitat del pavelló esportiu, per exemple. Estepa explica que: «hem revisat amb l’equip directiu quins són tots els aspectes de l’edifici a canviar, bé per desgast, bé perquè en el moment de la seua construcció no eren necessaris, i després de moltes reunions de coordinació i d’haver recollit les propostes del consell escolar, estem en disposició de demanar-li a Conselleria les competències per a fer les obres necessàries a l’institut. El compromís amb l’educació d’aquest govern és ferm i l’objectiu és garantir a l’alumnat contestà unes infraestructures òptimes seguix marcant la nostra agenda».

    Pujar