elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Cocentaina treballa en un nou projecte museístic

L’Ajuntament de Cocentaina treballa en un nou projecte museístic
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament de Cocentaina treballa en un nou projecte museístic - (foto 2)
  L’Ajuntament de Cocentaina treballa en un nou projecte museístic - (foto 3)
  L’Ajuntament de Cocentaina treballa en un nou projecte museístic - (foto 4)
  L’Ajuntament de Cocentaina treballa en un nou projecte museístic - (foto 5)
  L’Ajuntament de Cocentaina treballa en un nou projecte museístic - (foto 6)
  L’Ajuntament de Cocentaina treballa en un nou projecte museístic - (foto 7)

  Representants del Govern Local han visitat les instal·lacions del Marq amb l’objectiu de documentar-se per al futur Museu Municipal de Cocentaina.

  Cocentaina és una de les poblacions amb un dels patrimonis artístics més valuosos i importants de la província d’Alacant i de tot el País Valencià. Per aquest motiu, sent conscients del gran potencial patrimonial i turístic del qual gaudeix, l’Ajuntament de Cocentaina ha decidit començar a treballar en el projecte d’un Museu Municipal que puga acollir i mostrar a tots els contestans i contestanes l’herència artística dels seus avantpassats.

  Per tal d’iniciar el projecte, el dimarts 12 de setembre una representació del Govern Municipal, juntament amb Elisa Doménech, tècnica de Patrimoni de l’Ajuntament, va visitar el Marq d’Alacant amb l’objectiu de conéixer els seus mètodes de treball, conservació, exposició i seguretat. Van ser rebuts per Juan de Dios Navarro, Diputat de Cultura, i per Manuel Olcina, Director del Marq, qui els va acompanyar al llarg de tota la visita i, a més a més, va destacar la gran riquesa artística de Cocentaina.

  Jordi Pla (Compromís), alcalde de Cocentaina, ha afirmat que «som un referent patrimonial a escala nacional, però és necessari potenciar i reivindicar tot el que tenim si volem anar més enllà. Des de l’Ajuntament de Cocentaina estem compromesos amb el nostre patrimoni artístic i volem que assolisca l’estatus que mereix. És per això que hem començat a treballar en aquest projecte de Museu Municipal que, en un futur, veurà la llum».

  En paraules de Paco Payà (Compromís), regidor de Patrimoni i Turisme, «Cocentaina i el seu patrimoni han d’aspirar al màxim. Per aquest motiu volem aprendre del que, per a molts, és el millor museu de tota Europa, el Marq. La visita ha servit per a conéixer els millors mètodes museístics del moment i el nostre objectiu és traslladar-los a Cocentaina i fer del futur Museu Municipal un punt ineludible per als amants del patrimoni, l’art i la història de qualsevol indret del món».

  Pujar