25 de novembre de 2020 25/11/20

L’Ajuntament de Cocentaina es reunix amb Diputació pel trasllat de Ràdio Cocentaina

L’Ajuntament de Cocentaina es reunix amb Diputació pel trasllat de Ràdio Cocentaina - (foto 1)

  La setmana passada l’alcaldessa de Cocentaina, la regidora de Ràdio, el regidor de Ciutadans i el coordinador de Ràdio Cocentaina es van desplaçar a Alacant per reunir-se amb el diputat provincial d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez. El tema a tractar era la sol·licitud per part de l’Ajuntament de Cocentaina de traslladar Ràdio Cocentaina a la sala de formació de l’agència comarcal de la Diputació d’Alacant, situada en la plaça Venerable Escuder.

  L’espai que ocupa l’agència comarcal és de l’Ajuntament qui li’l va cedir a la Diputació d’Alacant per fer l’atenció als municipis; no obstant això, aquesta agència també ocupa una sala de formació municipal que usen de forma poc regular, motiu pel qual es demana el trasllat de la ràdio local.

  En 2016 Mireia Estepa i els portaveus de l’oposició, excepte el PP, es van reunir amb César Sánchez, president de Diputació, per presentar-li aquesta mateixa demanda que va rebre un NO per resposta després de moltes reunions i de l’oferta d’altres espais per a formació oferits pel consistori municipal a canvi que els tornaren la sala de formació.

  La situació de la instal·lació on es troba la ràdio fa necessari el seu trasllat en un període curt de temps. Per això, es va tornar a fer la mateixa sol·licitud a Diputació, sent que ara tant el president com molts diputats han canviat. Javier Gutiérrez, diputat d’Infraestructures, va entendre la petició i els motius d’aquesta de seguida i es va mostrar molt col·laboratiu en fer-ho possible.

  Des del govern contestà oferixen com a sales de formació, cada vegada que l’agència comarcal ho necessite, espais municipals com els del centre social, el Teular, la casa de joventut o la biblioteca.

  Mireia Estepa agraïa la rapidesa amb què Gutiérrez els ha rebut, després que Juanjo Moncunill demanara la reunió, i la seua predisposició per atendre’ls: «esperem que aquesta nova Diputació siga més sensible amb les necessitats de Cocentaina i facilite que la ràdio es trasllade a l’edifici del Mercat Municipal. El diputat ha sigut molt comprensiu amb el nostre plantejament i ha demostrat tindre un gran interés en solucionar-ho».

  Pujar