20 de gener de 2021 20/1/21

L'Ajuntament de Cocentaina restaura 30 volums del Jutjat de Pau d'un elevat valor etnològic

L'Ajuntament de Cocentaina restaura 30 volums del Jutjat de Pau d'un elevat valor etnològic - (foto 1)

  L'Ajuntament de Cocentaina ha iniciat la restauració d'un important volum de llibres del Registre Civil del Jutjat de Pau. En total s'actuarà en un total de 30 volums que contenen important i valuosa informació sobre les arrels de gran quantitat de famílies contestanes.

  Com avançava l'alcaldessa socialista de Cocentaina Mireia Estepa, en total es destinaran 700 euros amb la intenció de millorar l'enquadernació dels llibres i d'aquesta forma evitar que es facen malbé amb el pas del temps i poder conservar la informació que ells contenen.

  Cal destacar que el llibre més antic que es restaurarà dins d'aquesta actuació data del 1870, el que ens indica l'elevat valor d'aquest fons documental i patrimonial contestà.

  L'actuació de conservació va començar el passat 17 de novembre i és molt possible que finalitze abans d'acabar el mes. Aquestes feines es fan a les mateixes dependències del Jutjat de Pau, ja que els registres no poden eixir de la seua ubicació.

  Van ser els mateixos responsables del Jutjat de Pau els qui van sol·licitar l'ajuda a l'alcaldessa de l'Ajuntament de Cocentaina, qui es va mostrar disposada a la col·laboració donada la importància de preservar aquesta important documentació com font documental i històrica el municipi. En paraules de Mireia Estepa: "Des de l'Ajuntament de Cocentaina ens estem implicant i esforçant per a mantenir en el millor estat de conservació possible tot el nostre fons documental, tant aquell que tenim a l'Arxiu Històric com, ara, aquest que està al Jutjat de Pau. Sabem que el fons arxivístic que tenim a Cocentaina és un els més importants del País Valencià i que ens aporta dades molt importants sobre la nostra història, les nostres arrels i, a la fi, les vides dels nostres avantpassats i de les nostres famílies. Això ens ompli d'orgull però també de responsabilitat perquè, com a tal, ens hem d'esforçar per mantenir els documents en el millor estat possible i evitar que el pas del temps deixe marques irreversibles sobre ells".

  Pujar