elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Cocentaina finalitza les obres de rehabilitació del llavador del Pla de la Font

L'Ajuntament de Cocentaina finalitza les obres de rehabilitació del llavador del Pla de la Font
  • L’actuació ha permés recuperar l'aspecte que tenia antany aquesta infraestructura tan emblemàtica per al municipi

Les obres per a la millora i rehabilitació del llavador del Pla de la Font de Cocentaina ja han finalitzat després de més de tres mesos de treball que han permés que la infraestructura recupere l’aspecte original que va tindre en temps passats. El projecte s’ha centrat en dos fases i en la primera s’ha portat a terme el desviament de les aigües per a poder facilitar les tasques de neteja, un procés que fins ara no es podia fer de forma adequada en no comptar el mencionat llavador amb les canalitzacions adequades.

Per altra banda, la segona fase s’ha centrat a descobrir aquelles parts del safareig que estaven ocultes així com recuperar tots els elements originals sense deixar de banda l’embelliment de les façanes exteriors i interiors. Per últim s’ha col·locat una barana a la banda que dóna al Pla de la Font per a garantir la seguretat. “El procés de restauració fou proposat per la ciutadania als Pressupostos Participatius i aquesta idea es va sumar al projecte que ja venia treballant el Govern Municipal per a recuperar al 100% un llavador que és tan representatiu per al Patrimoni Històric de Cocentaina. Amb aquesta intervenció no hem pretés donar-li altra visió al safareig sinó recuperar-lo tal qual era antany però amb nous materials“, explica el regidor d’Obres i Serveis Marcos Castelló.

Des de l’Ajuntament de Cocentaina es recorda que aquesta reforma del Llavador del Pla de la Font es suma a la realitzada el passat any al de la pedania dels Algars i es destaca que s’està estudiant una pròxima intervenció d’idèntiques característiques per a recuperar el del Poble Nou de Sant Rafel. L’objectiu de tots aquests projectes demana posar en valor tots els llavadors del terme municipal, fer que les veïnes i els veïns de Cocentaina tornen a gaudir d’ells respectant les instal·lacions i donar-los a conéixer mitjançant rutes turístiques.

Pujar