elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Cocentaina busca solucions als incidents violents

  La setmana passada Cocentaina vivia alguns episodis conflictius que alteraven la vida de la ciutadania, protagonitzats, en la seua majoria per persones que van entrar de forma il·legal a Espanya, però també per algun jove contestà.

  La policia local va haver d’intervindre en diverses ocasions en baralles i altercats causats per persones baix l’efecte de les drogues on, a més, un d’ells portava una navalla i una pistola d’aire comprimit. Aquest home va ser l’únic detingut i va passar a disposició judicial.

  El matí de dijous la regidora de Seguretat Ciutadana, Eugenia Miguel, i el cap de la Policia Local Municipal es van reunir amb el subinspector de la Brigada d’Estrangeria del Cos Nacional de Policia d’Alcoi per tractar l’assumpte i saber com es podien agilitzar els tràmits d’expulsió al seu país d’origen: Marroc.

  L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, es va comunicar la vesprada de dijous amb la Subdelegada del Govern per tal d’informar-la sobre els successos i demanar una actuació contundent contra aquests delinqüents «que estan fent-nos la vida impossible». Afegia que «necessitem que les persones que reiteradament cometen un delicte siguen allunyades del nostre poble ja. Estem farts, ens dona igual que siguen de Cocentaina o estrangers, no els volem ací i necessitem que la justícia actue amb força i no deixe en llibertat a qui demostra continuadament que no té gens d’interés a respectar les lleis i els drets de la resta de veïns. Aquesta situació és insuportable per a tots, crea malestar i inseguretat en el municipi i necessitem que totes les institucions col·laboren per donar-nos una solució i allunyar a aquesta gent de Cocentaina».

  Per la seua banda, Eugenia Miguel explicava que «la setmana passada la policia local va fer l’esforç de fer hores extres per donar-li al poble una major seguretat, però causa molta impotència que es detinga a un delinqüent i que a les 24 h torne a estar als nostres carrers obrint cotxes o amenaçant a la gent. Afortunadament la celebració de la Publicació va ser tranquil·la i no va haver-hi incidents a destacar, més enllà d’algunes denúncies a conductors baix l’efecte de la cocaïna».

  Des de l’ajuntament assenyalen que denunciar és fonamental perquè aquests delinqüents vagen acumulant faltes i se’ls processe com cal, amb tot el pes de la llei.

  Pujar