24 de novembre de 2020 24/11/20

L’Ajuntament de Cocentaina aprova el pressupost del 2020 prioritzant les ajudes d’atenció primària i d’autònoms i pimes

L’Ajuntament de Cocentaina aprova el pressupost del 2020 prioritzant les ajudes d’atenció primària i d’autònoms i pimes - (foto 1)

  L’Ajuntament de Cocentaina ha aprovat per unanimitat aquest dijous el pressupost del 2020 que ascendeix a 11.039.000 euros, centrats principalment en augmentar les ajudes d’atenció primària de tota la ciutadania i les d’autònoms i PIMES, principals afectats per la COVID-19. La regidora d’Hisenda, Mariona Carbonell, ha explicat que “durant l’elaboració dels pressupostos ens hem vist afectats per la pandèmia que estem patint a nivell mundial, i hem hagut d’adaptar-nos a la situació”.

  En aquest sentit, i degut a l’actual situació, la partida d’ajudes socials s’ha vist incrementada, ascendint així a un total de 170.000 euros. Pel que fa a les ajudes d’autònoms i PIMES, també es veuen incrementades, i suposaran un total de 160.000 euros. Carbonell ha recalcat que en cas que feren falta més recursos econòmics, “aquestes partides es podran incrementar en futures modificacions pressupostàries”.

  Perquè aquests augments pressupostaris hagen estat possibles, s’han hagut de reduir un 10% les inversions, quedant així en prop d’1 milió d’euros, que també ajudaran en aquest moments difícils a un altre sector com és el de la construcció i serveis, en aquest cas s’invertirà principalment en la finalització de les obres del Torrejó i el Refugi, en les obres dels vestuaris de la Piscina Municipal i diverses instal·lacions esportives, la millora d’accessibilitat al Barranc El Sort en el tram de Fraga, en l’asfaltat de camins, millorar l’enllumenat i xarxes i servei d’aigua,  la redacció del Projecte d’ampliació del cementeri, o eixes xicotetes obres que milloren dia a dia el nostre poble.

  Cal destacar també que la càrrega fiscal dels contestans i contestanes no pujarà, i es mantindrà com la dels anys anteriors. A més, com ja es va anunciar, s’anul·la la taxa de taules i cadires del sector hostaler de la localitat. També es mantindran les subvencions a entitats culturals, esportives, socials i educatives, a més de les subvencions per a la rehabilitació de façanes i cobertes del casc històric.

  Durant el primer ple telemàtic de l’Ajuntament de Cocentaina, Carbonell ha donat les gràcies a tots els grups polítics que conformen el Ple Municipal pel seu suport, un pressupost aprovat per unanimitat, i és el fruit de les diferents reunions que s’han real-litzat i de la premissa que te aquest equip de Govern, la d’arribar sempre al màxim concens, una cuestió que en aquest moment tan complicat pel qual travessa tota la societat espanyola, és  necessita més que mai.

  Pujar