15 de gener de 2021 15/1/21

Dia històric per a Cocentaina: s’obri el refugi antiaeri de la Guerra Civil

Dia històric per a Cocentaina: s’obri el refugi antiaeri de la Guerra Civil - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Dia històric per a Cocentaina: s’obri el refugi antiaeri de la Guerra Civil - (foto 2)

  Dia històric el que es viurà el proper dia 28 de febrer a partir de les 19h al Pla on s’obrirà al públic el refugi antiaeri de la Guerra Civil. En aquest dia tan especial, a més de la seua visita, s’ha previst la realització d’un xicotet acte d’obertura on s’explicarà el procés de recuperació i posada en valor i es comptarà amb la participació del Fòrum per la Memòria Històrica i les dues bandes musicals de la localitat.

  Seguidament de l’acte d’obertura, en el qual participarà també el director general d’Administració Local, Toni Such, autoritat encarregada de la gestió dels fons FEDER, es procedirà a la visita del refugi en grups de 30 a 40 persones, respectant l’aforament legal.

  La recuperació d’aquest edifici, projectat l’any 1937 mitjançant la construcció de tres grans corredors que ocupen una extensió de vora 400m2, ha estat possible gràcies a una inversió de 197.381,31€, costejada a parts iguals entre les ajudes europees provinents dels fons FEDER i l’ajuntament que també assumix l’IVA de l’obra.

  L’alcaldessa, Mireia Estepa, destaca l’esforç que han fet els tècnics de l’ajuntament per fer possible la recuperació de l’històric refugi i assenyala que «hem treballat intensament per fer realitat que siga un espai el més accessible possible i, així, que totes les persones el puguen gaudir amb tota la dificultat que suposa actuar sobre un entorn protegit en el qual no es poden fer modificacions». També aprofita el moment per «convidar a tot el poble a gaudir d’aquest patrimoni posat en valor que des de ja forma part de la història viva de Cocentaina».

  Pel que fa a la seua visita, per tal que aquest nou recurs turístic i patrimonial puga donar-se a conèixer l’ajuntament de Cocentaina realitzarà una jornada de portes obertes dissabte 29 de febrer de 10h a 13h amb visita guiada gratuïta.

  El regidor de Cultura i Patrimoni, Iván Jover, es mostra molt satisfet amb la seua obertura “amb el refugi del Palau Comtal  recuperem un edifici emblemàtic i molt desitjat al poble, que forma part de la nostra història recent. La seua posada en valor s’ha pensat no sols com un nou atractiu turístic, sinó també per a establir un espai de reflexió que ajude a preservar la memòria col·lectiva».

  Pujar