23 d’octubre de 2020 23/10/20

Francesc Colomer es reunix en FITUR amb l’alcaldessa i la regidora de Fira

Francesc Colomer es reunix en FITUR amb l’alcaldessa i la regidora de Fira - (foto 1)

  La setmana passada, i aprofitant la celebració de la Fira Internacional del Turisme (FITUR) a Madrid, l'alcaldessa contestana Mireia Estepa i la regidora de Fira Mariona Carbonell van mantenir un fructífer encontre amb el Secretari Autonòmic de Turisme Francesc Colomer com a màxim representant de l'Agència Valenciana de Turisme. D'aquesta reunió, les representants contestanes van obtenir el ferm compromís del representant autonòmic d'accelerar al màxim tots els tràmits que depenguen directament de l'Agència Valenciana de Turisme, "donada la rellevància de la Fira de Tots Sants", apunten des de fonts municipals. A més, Colomer es va comprometre personalment a facilitar tot aquest procés i a guiar en els tràmits necessaris durant aquest camí cap a la declaració de Festa d'Interés Turístic Internacional.

  Aquest camí ja fa alguns anys que ve treballant-se des de l'Ajuntament de Cocentaina i més concretament des del departament de Fira, però és cert que a partir d'ara, i després de la consecució del BIC, les gestions s'han intensificat. És per això que, seguint els tràmits i el procés pertinent, aquest pròxim dijous es portarà al Plenari Municipal la proposta perquè s'inicie el procés i que la Fira de Tots Sants siga declarada Festa d'Interés Turístic Nacional. L'equip de Govern busca així el suport de la resta de grups amb representació municipal per a poder avançar en l'expedient i seguir completant les actuacions necessàries. Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, confia en què "aquest procediment compte amb el màxim suport per part de tots els grups polítics de l'Ajuntament de Cocentaina. Aquest és un d'aquells projectes que necessiten el màxim consens i pel qual hem de treballar tots en la mateixa línia perquè el benefici i el reconeixement és per a la tradició del nostre poble, la festa de totes i tots.» Per la seua banda, la regidora de Fira comentava que «tal com vam celebrar tots la consecució del BIC, ara també esperem iniciar amb la mateixa il·lusió aquest procediment perquè la Fira de Tots Sants siga d'Interés Turístic Internacional i donar-li la rellevància que mereix".

  Fins ara s'han fet diverses publicacions i promoció a mitjans de comunicació d'àmbit internacional, a la premsa generalista de Portugal, a una publicació de l'Ambaixada dels Estats Units i als vols internacionals d'Air Europa. Per als pròxims mesos hi ha prevista una campanya específica a la premsa d'Andorra. La publicitat del certamen a nivell internacional és un dels requisits per a aconseguir la declaració buscada.

  Per altra banda, l'alcaldessa de Cocentaina ha avançat que, també d'ací a poc temps, s'iniciarà la sol·licitud per aconseguir que les Festes de Moros i Cristians siguen declarades Festa d'Interés Turístic Nacional, una gestió que el regidor de Turisme Toni Hernández està coordinant des de la seua àrea delegada.

   

  Pujar