elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fira habilitarà 3 zones de pàrquing per als veïns afectats pel muntatge i es reforçarà el transport públic

Fira habilitarà 3 zones de pàrquing per als veïns afectats pel muntatge i es reforçarà el transport públic
  • Els visitants disposaran d'un autobús llançadora entre els aparcaments de Decathlon, l'Estació Nord i en la entrada per la carretera de Benilloba

  • La línia d'autocars comarcal entre Alcoi, Cocentaina i Muro incrementarà el seu servei amb nous horaris

L'Ajuntament de Cocentaina habilitarà tres zones d'aparcament per als veïns que es vegen afectats pel muntatge de la Fira de Tots Sants. Concretament, les zones d'aparcament destinades seran les del Real Blanc, Ronda Sud i l'Orxa 4.4. Així mateix, com es venia fent en edicions anteriors a la pandèmia, els visitants que vinguen a Cocentaina amb el seu propi vehicle disposaran d'un autobús llançadora que conectarà les zones de pàrquing de Decathlon, Zona Nord i el de la entrada per la carretera de Benilloba amb el centre de la vila, on es desenvolupa la Fira. D'altra banda, per als habitants de la comarca que vulguen desplaçar-se en transport públic, la companyia Vectalia que cobrix la línia Alcoi-Cocentaina-Muro, incrementarà els serveis de vesprada i nit entre les localitats veïnes, els dies 29 d'octubre i 5 de novembre.

Segons informa l'Ajuntament de Cocentaina, els veïns que residixen en les àrees de muntatge de la Fira, podran estacionar els seus vehicles a les zones de pàrquing del Real Blanc, Ronda Sud i l'Orxa 4.4. Concretament, podran fer ús d'aquestes tres àrees aquells veïns que residixen en els carrers del recinte on es munten els expositors, els que visquen en zones en què es prohibeix la circulació o l'estacionament, així com aquells que tinguen el seu gual permanent inutilitzat durant tota la Fira. Pel que fa als horaris d'estacionament, el primer cap de setmana, tindran disponibilitat des de les 18:00 hores de dijous 28 d'octubre, fins a les 08:00 hores de dimarts 2 de novembre. En el segon cap de setmana de Fira, es podrà estacionar en horari de les 18:00 hores de divendres, 5 de novembre, fins a les 08:00 hores de dilluns 8 de novembre.

Les targetes d'aparcament per als veïns s'estan repartint des del dia 18 d’octubre a domicili. Les consultes o qualsevol tipus d’incidència s'atendrà des del Departament de Fira, situat al carrer Sant Cristòfol, 6-8, els dies 25 i 26 d’octubre, per la qual cosa serà necessari portar la documentació del vehicle.

Per a tots aquells visitants que s'apropen a Cocentaina en vehicle propi, l'Ajuntament posarà en marxa un servei especial d'autobús llançadora per als que estacionen al costat de la zona comercial Decathlon o en els recintes ubicats als voltants de l'Estació Nord i carretera d’entrada des de Benilloba. Excepte el divendres dia 5, que estaran tancats.

Per a aquells veïns de la comarca que vulguen accedir al municipi en transport públic, la companyia d'autocars Vectalia reforçarà el servei entre les localitats d'Alcoi, Cocentaina i Muro amb més nombre de serveis a partir de les 17h hores fins a final del recorregut. Concretament, s'ampliaran els serveis dels dies 29 d'octubre i 5 de novembre, amb noves eixides des d'Alcoi a les 17: 30h, 19: 00h i 21: 00h. Els horaris des de Muro aquests dies s'amplien a les 17: 00h, 18: 00h, 19: 30h i 21: 30h. Ja en Cocentaina, hi haurà parades davant la Rotonda Bombers, Av. País Valencià a l'altura de l'Hotel Odón; Parc Paquito el Xocolatero; Av. País Valencià, a l'altura de Toledo Gres i en Avda. Xàtiva, enfront de Garatges Catarro.

D'altra banda, l'organització preveu instal·lar un pàrquing específic de bicicletes a la zona cèntrica de la Fira, a falta de concretar ubicació definitiva. Així mateix, s'informa que durant el segon cap de setmana de Fira (5, 6 i 7 de novembre) la parada de taxis que durant el certamen està a País Valencià, nº 106 (prop de la Floristeria Ribelles), es trasllada a Ferrocarril, intersecció amb Gabriel Miró

Cal recordar que la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2021 comptarà aquest any amb quatre zones de pàrquing amb accés prèvia reserva. Per a la seua gestió s'ha habilitat una aplicació amb accés a través de www.parkings.firadecocentaina.org mitjançant la qual es poden reservar les places de forma gratuïta. Amb el registre, en cadascuna de les quatre zones els usuaris tindran opció d'accedir a les promocions i descomptes de Fira d'un total de 200 comerços col·laboradors. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Cocentaina pretén donar un millor servei d'estacionament als visitants, alhora que fomentar el comerç local i dels expositors de mitjà i xicotet format.

Segons ha destacat la regidora de Fira, Eugenia Miguel, "l'accés i estacionament durant els dies de Fira són dos aspectes fonamentals tant per al visitant que ve al nostre municipi com per als veïns que veuen alterat el seu dia a dia pel muntatge dels expositors, per això des de l'Ajuntament cada edició fem un especial esforç per millorar i prestar un millor servei que facilite l'estada a Cocentaina durant els dies de Fira ".

Pujar