elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell Escolar Municipal presenta al·legacions a l’arranjament escolar que afecta al Real Blanc

    Dilluns a migdia es reunia al saló de plens el Consell Escolar Municipal per tal de donar suport a les al·legacions del CEIP Real Blanc contra l'arranjament escolar previst per al curs 2018/2019, determinat per la Direcció General de Política Educativa que encapçala Jaume Fullana.

    La setmana passada l'ajuntament rebia un document sense validesa legal, no està signat ni té registre d'eixida de la Direcció General, on s'informava que tots els cursos d'Infantil del Real Blanc quedaven reduïts a una única unitat, és a dir, un grup per curs. L'alcaldessa ho va comunicar d'immediat a la directora del Real Blanc, fet que no és competència de l'Ajuntament, ja que és la inspectora d'Educació qui hauria de notificar-ho; no obstant això, ella no estava informada de res per una equivocació de la mateixa D.G. de Política Educativa.

    Estudiada la situació que el senyor Fullana havia decidit per al Real Blanc i sense tindre una notificació legalment vàlida ni cap argumentació al respecte, l'escola va presentar al Consell Escolar Municipal una sèrie d'al·legacions que es van aprovar per unanimitat pels representants de tots els centres educatius de Cocentaina, l'Associació de Veïns i l'alcaldessa. Les al·legacions són un total de 12 arguments que expliquen, per exemple, que: l'escola es troba en unes condicions òptimes i que amb la supressió d'aules s'estarien desaprofitant els recursos i potencial del centre; que no hi ha vacants a cap centre del poble per a l'alumnat de 4 anys; que l'escrit on es comunica l'arranjament escolar no es presenta en temps i forma per part de Conselleria i que l'Ajuntament no és qui té l'obligació de comunicar-ho; o que l'Educació Infantil del Real Blanc es veu afectada pedagògicament amb aquesta retallada d'unitats.

    La regidora d'Educació, Mireia Estepa, es mostra disgustada i considera que «tota decisió presa ha d'anar acompanyada d'una argumentació que la subjecte i la Direcció de Política Educativa té l'obligació d'explicar ben bé els motius d'aquestes retallades, així com per què no s'ha notificat correctament al Real Blanc i s'ha enviat un document a l'Ajuntament sense cap validesa, fet que mai havia passat». Afegix també una valoració molt positiva del Consell Escolar Municipal on totes i tots els representants dels centres educatius han posat de manifest que no desitgen que es torne a produir la trista situació de l'any passat que va repercutir en la companyonia entre les escoles del poble, convertint en una qüestió política una decisió que no es pren a l'Ajuntament de Cocentaina i que sols competix a la Direcció General de Política Educativa.

    Pujar