elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís proposa la creació d’un servei municipal de trituració de restes agrícoles

Compromís proposa la creació d’un servei municipal de trituració de restes agrícoles

  El Col·lectiu-Compromís vol que l’Ajuntament es presente a una subvenció de la Conselleria de Medi Ambient per comprar trituradores per evitar la crema de restes agrícoles en Cocentaina i que es cree un servei municipal de trituració de restes agrícoles.

  El Col·lectiu 03820-Compromís porta temps proposant a l’Ajuntament que compre trituradores i establisca un servei municipal per recollir i triturar les restes agrícoles. Ara, aprofitant unes subvencions de la Conselleria de Medi Ambient creuen que és un moment idoni per fer-ho.

  Així, la coalició contestana proposa que l’Ajuntament es presente a les subvencions de la Conselleria de Medi Ambient. El portaveu del Col·lectiu-Compromís a l’Ajuntament, Jordi Pla, explica que “aquestes ajudes de la Generalitat subvencionen la compra de maquinària per al tractament de restes agrícoles, contractació de personal per a la utilització d’aquesta maquinària i la contractació del servei de trituració, compostatge o valorització de la biomassa de restes agràries a una empresa externa”

  “Per tant, l’equip de govern ja no té més escuses per no implantar en Cocentaina un servei municipal per a triturar les restes agrícoles. Hem de deixar enrere la crema de les restes agrícoles i apostar per la sostenibilitat. Oferim la nostra mà a l’equip de govern per portar aquest projecte endavant. Volem que Cocentaina tinga un servei municipal de trituració de restes agrícoles”, raona Pla.

  En definitiva, des del Col·lectiu 03820-Compromís veuen idoni que s’aprofiten aquestes ajudes per crear d’una vegada per totes un servei municipal de trituració de restes agrícoles. D’aquesta forma, des de la coalició volen evitar el fum que origina la crema de restes agrícoles i que genera problemes ambientals i respiratoris.

  Pujar