elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença la 2a fase de les obres de la depuradora de l’Algars

  S’han iniciat les obres de construcció del tractament terciari de l’EDAR del l’Algars per a la reutilització de les aigües per a ús industrial, açò possibilitarà que els polígons industrials de Cocentaina facen ús d’aigua reciclada per als seus processos, donant-li una segona vida a l’aigua que abans s’abocava als rius.

  Aquesta segona fase de l’obra va estar aturada durant més de 10 anys fins que en gener de 2021 es va adjudicar amb un termini d’execució previst d’un any. El pressupost d’aquesta obra és de 2.367.531,52€ (IVA inclòs) i va a càrrec de l’EPSAR.

  L’obra consistix en la instal·lació del sistema de tractament d’eliminació de nutrients i tractament terciari així com l’ampliació de la capacitat de la depuradora mitjançant un procés de membranes (MBR).

  Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, celebra la notícia i apunta «que les indústries contestanes puguen fer ús d’aigua reciclada suposa la reutilització d’un bé escàs i és un gran pas cap a la sostenibilitat».

  L’edil també ha sol·licitat a l’EPSAR el canvi de nom de la depuradora a la qual ells es referixen sempre com a EDAR d’Alcoi quan el seu nom hauria de ser EDAR del l’Algars, ubicació on es troba la instal·lació. «Sols volem que a la depuradora li se denomine com cal, per respecte i perquè està en la pedania de l’Algars i, per tant, pertany a Cocentaina».

  Pujar