elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Col·lectiu-Compromís planteja al plenari l’adopció d’un confinament i mesures més contundents per fer front a la Covid-19

Col·lectiu-Compromís planteja al plenari l’adopció d’un confinament i mesures més contundents per fer front a la Covid-19
  • El Col·lectiu-Compromís ha registrat una moció al plenari de Cocentaina perquè l’Ajuntament sol·licite de manera formal al Govern d’Espanya, al President de la Generalitat Valenciana i a la Consellera de Sanitat l’adopció d’un confinament

El Col·lectiu-Compromís ha presentat una moció davant el plenari de Cocentaina mitjançant la qual proposa sol·licitar al President de la Generalitat Valenciana, a la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública i al Govern d’Espanya la necessitat d’adoptar mesures més dures per fer front a la pandèmia davant les “preocupants xifres” que s’han conegut els últims dies. El grup municipal de 03820-Compromís considera indispensable la necessitat de prendre mesures més restrictives des que els casos van començar a despuntar al territori valencià durant el mes d’octubre i, també, davant els ponts i les festes del mes de desembre.

El portaveu de la coalició, Jordi Pla, ha assegurat que davant esta situació “cal prendre mesures contundents i valentes per a frenar els contagis, preservar vides, evitar el col·lapse del sistema sanitari i garantir el procés de vacunació. És per això que proposem davant el plenari sol·licitar a l’administració estatal i autonòmica mesures més contundents per al nostre poble i per al territori valencià”.

El Col·lectiu-Compromís planteja la suspensió de l’activitat de l’hostaleria, dels establiments turístic, hotelers i d’oci, els centres comercials i establiments comercials no essencials de més de 800 metres quadrats i limitar-ne l’activitat a espais d’igual o inferior tamany. Suspendre espectacles i activitats sense programació estable que impliquen acumulació de persones a l’entrada i a l’eixida, prohibició de les reunions de no convivents, exceptuant-ne les cures i la criança, i confinament nocturn a les 20:00 hores amb les excepcions que marca l’actual normativa.

Conscients de la gravetat de les restriccions, el Col·lectiu 03820-Compromís demana al govern de l’estat un fons d’emergència covid per a pal·liar els efectes econòmics del tancament en els sectors esmentats. “Sense salut no hi ha economia, però no podem deixar milers de persones sense ingressos dels seus negocis, cal que el govern estatal actue per no deixar ningú enrere” afirma Jordi Pla.

En este sentit, el Col·lectiu-Compromís proposa que estes ajudes estiguen vinculades al manteniment dels llocs de treball, els drets laborals i el manteniment del treball autònom amb una bonificació de quotes a la Seguretat Social proporcional al percentatge de suspensió de l’activitat de l’empresa per a pal·liar els efectes econòmics.

Des del grup municipal han afegit que “des del Col·lectiu-Compromís entenem que la dicotomia salut vs. economia és una dicotomia falsa perquè com estan apuntant tant la ciència com també les dades econòmiques, sense salut no n’hi ha economia”.

Respecte a les mesures que son competència directa de la Generalitat Valenciana, la coalició contestana  proposa que mentre el Govern d’Espanya no decrete les mesures anteriorment esmentades, el President i la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública haurien de mantindre l’activitat dels servicis públics, l’activitat educativa com a servici essencial i modificar les resolucions i decrets per adoptar mesures més contundents que eviten l’augment de contagis.

Pujar