22 d’octubre de 2020 22/10/20

Col·lectiu-Compromís aposta per una Comissió Municipal de Reconstrucció a Cocentaina que PSOE, PP i Ciudadanos no volen

Col·lectiu-Compromís aposta per una Comissió Municipal de Reconstrucció a Cocentaina que PSOE, PP i Ciudadanos no volen - (foto 1)
  • La coalició contestana ha proposat aquesta iniciativa en diferents comissions informatives i plenaris i ha comptat amb el rebuig del PSOE, PP i Ciudadanos

Com també ha fet el Congrés dels Diputats, les Corts Valencianes i nombrosos ajuntaments, des del grup municipal del Col·lectiu 03820-Compromís han proposat a la resta de grups municipals crear una Comissió per a la Reconstrucció davant la pandèmia de la COVID-19 que tant mal està fent.

La proposta del Col·lectiu 03820-Compromís implicava abordar tres qüestions:

1.      Un poble saludable i sostenible

2.      Reactivació econòmica

3.      Benestar Social

A més a més, la coalició contestana tenia com a objectiu fer participar a les entitats representatives de tota la societat (de l’àmbit sanitari, econòmic i social) per a definir les propostes per començar a executar i definir cap on ha de caminar la Cocentaina del futur. Amb la participació de tots els agents implicats que tenen experiència i coneixements per aportar. A banda d’aprofitar l’Estratègia Territorial i el Pla d’Acció Local, aprovats anys enrere i que dormen en un calaix.

La proposta no ha tirat avant perquè tant el PSOE com els dos partits que li donen suport, PP i Ciudadanos, no ho han considerat convenient. Des del Col·lectiu-Compromís a través del seu portaveu, Jordi Pla, expliquen que “sembla que vivim en el país de les meravelles i que ens sobra tot. De res han servit els arguments de què estem davant d’una crisi molt greu, de conseqüències imprevisibles, que cal estar preparats per al pitjor, que la situació en Cocentaina ja era roïna abans de la COVID-19 i que ens quedarem a la cua si no ens espavilem”.

Una mostra, l’any 2017 van nàixer al nostre poble 79 xiquets i xiquetes i van morir 125 persones. L’any passat el nombre de naixements va ser de 88 i el de defuncions 130. Això en anys “normals”. “Quina parella, en la que està caient i en la que sens dubte caurà, va a pensar en tindre xiquets? Que passarà si  les indústries del tèxtil han de tancar? I si els comerços i establiments hostalers no poden aguantar?  Són preguntes, aquestes i moltes altres, sense resposta. Almenys al Col·lectiu 03820-Compromís no les tenim, però sembla que qui ens governa ho té molt clar, encara que res sapiguem sobre les seues previsions ni els possibles plans de contingència”, ha conclòs Pla.

Pujar