elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina serà l'escenari de l'etapa reina de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana 2018

Cocentaina serà l'escenari de l'etapa reina de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana 2018
  MÉS FOTOS
  Cocentaina serà l'escenari de l'etapa reina de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana 2018 - (foto 2)

  Entre el 31 de gener i el 4 de febrer es celebra la 69a edició de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell. Una cita que any rere any va consolidant-se com una de les proves més importants a nivell estatal i que reuneix a equips i ciclistes de nivell internacional. En aquest 2018 la localitat de Cocentaina serà un dels principals escenaris i atractius d'aquesta Volta Ciclista, ja que serà precisament ací on es celebre la que serà coneguda com l'etapa reina de la competició, que culminarà al conegut com l'Alt de les Canteres.

  Saül Botella, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cocentaina, s'ha mostrat molt emocionat per poder fer ja aquest anunci en el qual porten alguns mesos treballant de forma conjunta amb l'organització. “És tot un honor per a Cocentaina ser pas i acollir la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell, però a més fent-ho amb l'etapa reina i finalitzant a l'Alt de les Canteres és molt emocionant. Aquesta etapa rememorarà velles jornades d'aquesta mateixa Volta, tindrà cert punt de nostàlgia per als amants de les dues rodes”, avança el regidor contestà.

  La Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana eixirà des de Castelló el 31 de gener, passarà per la província d'Alacant i culminarà a la ciutat de València amb una gran festa del ciclisme el 4 de febrer. Aquesta competició està aconseguint ressorgir els últims anys. Després d'haver estat 8 anys sense celebrar-se tornava l'any 2016 en la seua 67a edició amb la victòria de l'iberut Rubén Plaza. Moltes altres primeres figures del ciclisme figuren entre el seu palmarés, com ara el mateix contestà Vicent Belda (any 1979), però també altres de l'era moderna com Alex Zülle, Laurent Jalabert, Vionoukorov, Abraham Olano o Alejandro Valverde.

  L'ex-ciclista valencià i director d'aquesta Volta, Ángel Casero (guanyador de la Volta a Espanya l'any 2001), destaca l'interés de grans equips per participar, així com la presència de grans ciclistes de prestigi internacional com -molt possiblement- Nairo Quintana, guanyador de la passada edició. Prendran eixida un màxim de 25 equips, entre els quals hi haurà un total de 12 formacions de World Tour. Tant des de l'organització com des de totes les administracions que prenen part de la mateixa estan posant tots els esforços perquè aquesta Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell vaja augmentant el seu prestigi i puga formar part, en pocs anys, de la categoria World Tour.

  La cadena de televisió Eurosport retransmetrà la competició en vora 60 països d'arreu del món, el que significarà un gran impacte i difusió per al poble de Cocentaina.

  Saül Botella, regidor d'Esports, reiterava el compromís de l'equip de Govern contestà per “promoure el ciclisme a Cocentaina i poder optar a ser un referent internacional en aquesta disciplina. Per això, i des de ja fa alguns anys, estem treballant des de la base. Som terra de ciclistes i així volem que continue sent”.

  Per la seua banda, l'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa destacava la repercussió en termes “econòmics i socials” que suposa per a un municipi d'aquestes característiques comptar amb una prova d'aquesta magnitud. “Per la part que ens toca anem a treballar de valent per garantir que aquesta etapa es desenvolupe sense problemes i tots puguem gaudir d'una gran jornada de ciclisme. Volem garantir que tant esportistes com aficionats a aquest esport troben en Cocentaina un poble acollidor i amant del ciclisme”, concloïa l'alcaldessa contestana.

  Pujar