elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina recicla més de 30.000 quilos de roba usada en els diferents contenidors situats en diversos punts de la població

  • Les empreses d’inserció Arropa i Koopera han oferit les dades de la recollida de roba i calçat usats durant l'any 2020

Aquestes dades ofereixen un balanç molt positiu, ja que, malgrat la pandèmia, s'han obtingut 3.175 tones entre totes les localitats de la Comunitat Valenciana en les quals aquestes empreses sense ànim de lucre realitzen la seua activitat. Gràcies a això s'han pogut mantindre els llocs de treball de 50 persones amb el risc d'exclusió social, de les quals 15 ja han acabat el programa i huit s'han incorporat al mercat laboral ordinari.

Des d'Arropa i Koopera agraeixen especialment la col·laboració ciutadana en la nostra Vila, ja que les dades de recollida a Cocentaina són de 30.658 quilos de recollida en els 8 contenidors situats a la nostra població.

La regidora delegada de Residus Sòlids Urbans, Paqui Ruiz, agraeix també la col·laboració ciutadana i la responsabilitat amb què s'ha tractat l'eliminació d'aquest tipus de residu, que és reciclable i genera ocupació, sobretot durant el confinament, ja que no es podien depositar en els contenidors habilitats i la població va esperar a depositar-los quan se'ls va indicar que ja era possible. Així mateix, recorda que a Cocentaina hi ha 8 punts de recollida situats a les pedanies de l'Alcúdia (parada del bus), els Algars (Plaça), C/ Convent, C/ Just Sansalvador, C/ Benimarfull (encreuament amb el camí del Puntarró), Plaça del Tint, Plaça del Teular i Av. Xàtiva.

Finalment, indica que agrairia a tota la ciutadania que quan es produïsca qualsevol incidència en aquests contenidors es posen en contacte amb els tècnics municipals.

Pujar