24 de setembre de 2020 24/9/20

Cocentaina organitza un concurs de dibuix per conscienciar en l'educació viària als escolars

Cocentaina organitza un concurs de dibuix per conscienciar en l'educació viària als escolars - (foto 1)

    Des de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Cocentaina, amb la col·laboració de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, s'ha posat en marxa recentment la campanya de formació dels escolars en educació viària adreçada per a tot l'alumnat de Primària. Amb tot, i previ a l'inici d'aquesta formació, es va organitzar per primera vegada al municipi el 'I Concurs de dibuix Eduvial - Regidoria d'Educació', un certamen de dibuix que naix amb l'objectiu reflectir el que significa per als xiquets i xiquetes contestans l'educació viària.

    Aquests guardons, a banda d'aconseguir conscienciar als més joves ciutadans de Cocentaina en la importància de l'educació viària, també han tingut els seus premis per als guanyadors. L'alumna del Convent guanyadora del Primer Premi s'ha emportat una bicicleta amb el seu casc i un viatge al circuit de Moto GP Xest per a tota la classe. El segon i tercer premi han sigut per a un alumne i una alumna del Sant Joan Bosco i ha consistit en un casc i un patinet per a cadascun. I per últim, una estudiant del Real Blanc s'ha fet amb el quart premi del concurs, al qual corresponia una taula d'skate i un casc.

    L'entrega d'aquests guardons es va celebrar al saló de plenaris de l'Ajuntament amb la presència de l'alumnat dels tres centres, l'oficial de la Policia Local coordinador del curs, Javi Prats, el cap de la Policia Local, Renato Sansalvador, i la Regidora d'Educació i alcaldessa Mireia Estepa. També van estar presents els patrocinadors del concurs, Carrefour i Decathlon, els quals han col·laborat amb els premis materials.

    Mireia Estepa, alcaldessa contestana, ha reiterat la importància de "treballar des de les escoles per a garantir la seguretat viària de totes les persones de Cocentaina". A més, la socialista recordava que "la formació en educació viària als centres educatius ha estat una iniciativa de la Policia Local. Els felicite i els manifeste de nou que ha estat una proposta molt encertada que ajuda i contribueix a motivar als xiquets i xiquetes i, ja de pas, formar-los per evitar que provoquen o patisquen accidents".

    Pujar