elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina estrena el seu I Pla d’Infància i Adolescència

    Des de l'Ajuntament de Cocentaina entenem que el moment actual és idoni per a plantejar l’elaboració d'un Pla Local d'Infància i Adolescència, ja que aquest és l'instrument de la política d'infància i joventut de l'Ajuntament de Cocentaina que on es definixen els objectius a aconseguir i les actuacions a desenvolupar per àrees amb la finalitat d'atendre les necessitats dels xiquets i les xiquetes de la localitat. Existix, per tant, un compromís municipal d'atendre i protegir la infància, a través de la creació d'instruments que garantisquen els drets i el benestar que correspon a aquest sector de la població. Per això aquest nou Pla Municipal d'Infància i adolescència de l'Ajuntament de Cocentaina contempla un període d’aplicació que va de l'any 2021 al 2025, continuant amb l'avanç en les polítiques municipals d'atenció a la infància contestana des d'una perspectiva integral de l'acció local. A l'entitat local són múltiples les actuacions que des dels diferents àmbits  es desenvolupen i que incideixen en la infància. Per tant, es fa necessari l'intent d'establir un enfocament comú en el desenvolupament de les accions relacionades amb aquest sector de la població i desenvolupar polítiques coordinades que asseguren i proporcionen vies de participació.

    Per a l’elaboració del diagnòstic es va constituir una comissió amb representants municipals, tècniques de l’ajuntament, els centres educatius i el teixit associatiu contestà, així com algunes empreses que treballen per al poble. A més, es van fer qüestionaris dirigits a la franja d’edat a la qual va adreçat el Pla.

    El Pla s'estructura en huit àrees d'actuació definides en funció d'àrees d’interés o d'activitat de la població infantil i adolescent, cadascuna de les huit estableix un nombre variable d'objectius específics conforme a la situació de partida descrita en l'apartat del diagnòstic sobre la situació de la població infantil i adolescent del municipi.

    La regidora d’Educació i Benestar Social, Mireia Estepa, explica que: «l'objectiu general del Pla d'Infància i Adolescència, és garantir el compliment dels drets i l'efectiva satisfacció de les necessitats bàsiques d’aquest sector d’edat, millorant la seua vida i avançant cap a una transformació d'una millor comunitat per al present i per al futur. Perquè ens preocupa i com viuen i es relacionen a Cocentaina i perquè a través del pla ajudarem a que entenguen que són vitals per a seguir fent d’aquest poble un lloc on portar una vida plena i basada en la convivència i el respecte».

    Pujar