20 de gener de 2021 20/1/21

La campanya «Troballengua» arriba a Cocentaina per a usar el valencià en el comerç

La campanya «Troballengua» arriba a Cocentaina per a usar el valencià en el comerç - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La campanya «Troballengua» arriba a Cocentaina per a usar el valencià en el comerç - (foto 2)

  La convivència de llengües al nostre municipi es basa en el respecte que cada interlocutor té per qui parla la seua llengua pròpia, sense prejudicis per a ningú, ja parlen valencià o castellà. L'objectiu no sols és que els castellanoparlants aprenguen a parlar valencià, sinó també que els valencianoparlants, vinguen d'on vinguen, no canvien de llengua quan entrem a comprar a un comerç.

  Amb aquest objectiu, la Regidoria de Promoció Lingüística de l'Ajuntament de Cocentaina, a través de l'Agència Aviva de Promoció del Valencià, ha posat en marxa la campanya «Troballengua», campanya que està inclosa dins del conveni de col·laboració amb la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià.

  «Troballengua» és un directori web (www.troballengua.com) fàcil i intuïtiu per a buscar els comerços i els professionals on ens entenen en valencià a tot el territori. A més a més, disposa d'altres informacions com ara llocs d'interès cultural i espais naturals de cada població, calendaris per mesos de les festes i esdeveniments locals, notícies sobre diverses temàtiques en el blog i en Facebook, etc. En definitiva, «Troballengua» és l'espai on els valencians i les valencianes podem trobar professionals i comerços amb els quals expressar-nos naturalment en valencià. La seua finalitat és potenciar l'ús del valencià i facilitar que siga, per defecte, la llengua habitual dels valencianoparlants. A més a més, el web té el propòsit de ser un lloc de trobada i de difusió de la nostra llengua i la nostra cultura.

  Durant els pròxims mesos es repartiran pels comerços que s'han adherit a la campanya, al voltant de 90 a Cocentaina, uns segells de qualitat en els quals s'indica clarament que el comerç t'entén si parles valencià. Així mateix, hi ha previstes també diferents accions puntuals, com ara concursos, sortejos, etc.

  Jordi Pérez, psicòleg i creador de «Troballengua», ens explica que durant l'any 2017 han participat en la campanya un total de 241 poblacions i això implica que s'han posat en contacte amb vora 14.000 comerços i professionals de totes les comarques del País Valencià, dels quals més de 4.000 s'han registrat i estan a l'abast de tots els ciutadans i ciutadanes.

  Per la seua banda, la regidora de Promoció del Valencià, Marcela Richart, mostrava la seua satisfacció perquè la campanya arribe finalment a Cocentaina, ja que, sens dubte, contribuirà a fer més visible el valencià en el comerç i a impulsar l'ús de la nostra llengua i no amagar-la, ja que és una senya d'identitat fonamental que ens identifica com a poble.

  Pujar