15 de gener de 2021 15/1/21

La Biblioteca Municipal de Cocentaina i el seu Arxiu Històric estrenen pàgina web

  Un lloc on es pot trobar tota la informació sobre aquestes dos institucions culturals i que a més recull els enllaços als blogs i xarxes socials en què participa la Biblioteca. La web ens dóna opció a poder-la llegir íntegrament en valencià i castellà.

  Des de l’Ajuntament de Cocentaina s’ha volgut invertir perquè «entenem que és beneficiós que els contingut i les activitats de la biblioteca i l’arxiu siguen accessibles on-line. Com més facilitats posem perquè la ciutadania arribe a la cultura i l’estudi, millors possibilitats de coneixements estarem oferint-li a la societat» comentava l’alcaldessa, Mireia Estepa.

  Amb una estructura senzilla, dinàmica, moderna, usable i de molt fàcil navegació, la web pretén ser un punt de trobada entre els usuaris i les usuàries i aquestes dos institucions municipals; amb una bonica visibilitat tant als ordinadors, com a les tauletes i mòbils.

  El seu contingut està dividit en dos apartats ben diferenciats: la Biblioteca i l’Arxiu Històric, a més, la Biblioteca té una secció diferenciada per a xiquetes i xiquets: la Biblio Infantil. Quant al tipus d’informació que trobem, també hi ha una clara diferenciació entre informació estàtica: adreça, telèfon i correu de contacte, història, infraestructura, serveis que es presten, etc., i la resta d’informació, dinàmica i actualitzada, i que anirà canviant i ampliant-se, com per exemple l’agenda, els enllaços als blogs de la biblio, les novetats bibliogràfiques, els enllaços recomanats, etc.

  En un clic podem accedir directament al catàleg de la nostra Biblioteca o a l’inventari del nostre Arxiu Històric, o descarregar-se el full de permís dels pares/mares per utilitzar l’ordinador, per exemple.

  Dins d’una infraestructura digital ben fonamentada, la web donarà pas a moltes novetats, inclosa la futura creació d’aplicacions web per a gammificar els serveis i les activitats.

  Una web que des d’ara agraeix la vostra col·laboració per anar enriquint-se i ampliant-se.

  Pujar