elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ple aprova el nou plec de la brossa de Cocentaina amb una majoria fulminant

El ple aprova el nou plec de la brossa de Cocentaina amb una majoria fulminant
  • 15 vots a favor i 1 en contra va ser el resultat de la votació del nou plec de recollida de Residus Sòlids Urbans (RSU) i neteja viària

Al ple de dijous 22 d’octubre quasi l’absoluta majoria dels partits polítics van votar a favor del nou plec de RSU i neteja que regirà les condicions del nou contracte de la brossa. Comença així un moment molt esperat pel govern socialista que, dintre d’uns quants mesos, canviarà per complet la situació de la neteja de la vila comtal.

A finals de 2018 s’iniciava l’elaboració del plec de condicions del nou contracte de la brossa amb tots els grups de l’oposició en contra de la proposta que plantejava qui en aquell moment era regidora de l’àrea. D’ací fins al ple consens actual han passat moltes reunions i el propòsit d’una nova corporació d’aconseguir un acord majoritari per al plec més important i que més diners s’emporta de tot el pressupost general de l’ajuntament.

L’alcaldessa, que, donada la situació, va passar a encarregar-se directament del plec de la brossa en abril de 2019, explica que «aquest plec és fruit del treball en equip de tots els partits de la corporació, els tècnics de la casa i els especialistes contractats». Comenta que el procés ha sigut llarg i que s’han mantingut reunions quasi mensuals en què s’han discutit les idees de tots els partits per a acabar convertint-se en un model de recollida mixt. Altra diferència respecte al contracte actual és que aquest sí que té una tècnica responsable de supervisar la prestació del servei, segons Estepa, «així garantirem que l’empresa que se’l queda cumplix amb cada cèntim que li paguem i que no es produïxen les anomalies que hem viscut fins ara».

Els portaveus polítics també van considerar que la duració del nou contracte siga només de 5 anys, al contrari del contracte actual que ja dura 16 anys. D’aquesta forma, explica la regidora de RSU que «podrem adaptar-nos als grans canvis normatius europeus focalitzats en la sostenibilitat del planeta i no estarem lligats a un contracte tan llarg que puga quedar-se obsolet i no respondre a allò que necessite Cocentaina».

Haurem d’esperar encara sobre 1 any i mig o dos per començar a tindre aquest nou contracte als nostres carrers perquè la seua licitació és llarga i complicada però la part més difícil del procés ja està finalitzada: portar al ple un plec consensuat que mantinga a Cocentaina tan bonica com és i que motive al veïnat a reciclar, comenta Paqui Ruiz.

Al ple Mireia Estepa dedicava aquestes paraules a la corporació: «vos agraïsc a tots els portaveus i, molt especialment, a la regidora Paqui Ruiz, cada minut que hem dedicat al contracte més important per al poble, perquè encara que pareix que ara no està massa de moda consensuar, ho hem intentat i ho hem aconseguit. Donar-li la volta al contracte de la brossa i portar-ne un nou, adaptat als temps que corren, més responsable amb el medi ambient i que garantisca que l’empresa obeïx al contracte era un dels compromisos més importants que aquest equip de govern portava en l’agenda de la legislatura i hui ho hem complit».

Pujar