elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El III AOVE Fòrum Internacional programa les seues jornades sobre l'olivar a la Comunitat Valenciana amb ponents de primera línia

  • Durant tres dies les sessions cientificotècniques abordaran el sector oleícola des de diferents vessants: economia, qualitat, salut, medi ambient, cultura i gastronomia

La tercera edició de l’AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants de Cocentaina té tot preparat per a començar demà les seues jornades tècniques oleícoles sobre l'olivar a la Comunitat Valenciana. Del 15 al 17 de desembre, les sessions cientificotècniques abordaran el sector oleícola des de diferents vessants: economia, qualitat, salut, medi ambient, cultura i gastronomia. Per a això, es compta amb un equip de ponents de reconegut prestigi a nivell nacional i internacional.

El lliurament dels premis AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants de Cocentaina tancarà aquesta edició amb el reconeixement als millors AOVES de la temporada i un showcooking en viu. A més, es comptarà amb una zona expositiva o túnel d'olis on els assistents podran catar els AOVEs presentats al concurs.

Segons destaca Rafael Montava, president de la Cooperativa Agrícola Catòlica de Cocentaina, “volem rebre als primers AOVEs de la campanya com bé es mereixen, premiant l'esforç de les persones del camp i de les almàsseres que el fan possible, com una clara aposta per la qualitat i la diferenciació d'un aliment de per si mateix, cultural, patrimonial i saludable”.

L'objectiu d'aquesta iniciativa que es consolida en la seua tercera edició, és transmetre coneixement als olivicultors i persones interessades en el mon de l’oli per la sostenibilitat i la qualitat de l'olivar, tenint com a pilars bàsics l'economia, el medi ambient, la salut, la cultura i la gastronomia.

Eugenia Miguel, regidora de Fira, assenyala la importància de donar suport a aquest tipus d'iniciatives sota el paraigües de la Fira "ens connecten amb l'essència més profunda de la Fira de Tots Sants, amb els seus orígens agrícoles i la cultura de l'oli tan arrelada en el nostre territori. A més, el caràcter internacional del concurs i la qualitat dels ponents en l'edició d'enguany ha aconseguit consolidar l'esdeveniment en molt poc temps i posar a Cocentaina en el mapa internacional del circuit dels AOVES".

Pujar