5 de desembre de 2020 5/12/20
Loteria Nadal 2019

Com cobrar un premi de la Loteria de Nadal 2019

Com cobrar un premi de la Loteria de Nadal 2019 - (foto 1)
  • Si eres un dels afortunats aquest diumenge 22 de desembre, pren nota d'aquests consells

Has estat un dels afortunats en el Sorteig de Nadal del 2019? Si el teu número ha estat un dels que ha ixit, us recordem alguns punts importants per cobrar la loteria:

És imprescindible presentar el desè o resguard premiat per poder cobrar un premi de Loteria de Nadal.

On cobrar?

  • Si els premis són inferiors a 2.000 € per cada dècim o resguard, es poden cobrar exclusivament en un dels 11.000 punts de venda de la xarxa comercial de Loteries.
  • Si el premi acumula un import igual o superior a 2.000 € es cobrarà en les entitats financeres autoritzades la llista es troba disponible en els punts de venda de Loteries i en la pàgina web oficial: www.loteriasyapuestas.es.

A partir de quan es pot cobrar?

De la vesprada d'el 22 de desembre, quan finalitzen tant les verificacions dels números extrets com els processos informàtics. Atès que el Sorteig se celebra en diumenge, cal tenir en compte que els punts de vendes poden no estar oberts a el públic aquell dia.

Fins quan es pot cobrar?

El dret al cobrament dels premis de Loteria de Nadal caduca als tres mesos, comptats a partir de l'endemà de la celebració de l'sorteig. És a dir, que es poden presentar al cobrament els dècims o resguards premiats de Loteria de Nadal fins el 23 de març de 2020, inclusivament.

Com es realitza el pagament?

Ha de ser immediat, amb l'única tardança de la verificació de l'esmentat premi a través de la passarel·la de pagament.

Es realitzarà mitjançant xec o transferència bancària, a elecció de la persona agraciada. Per al seu cobrament no podran obligar el jugador premiat a obrir compte alguna en aquesta entitat financera. Tampoc podran cobrar cap tipus de despesa ni comissió per realitzar el pagament.

Quant es cobra per cada premi?

Els guanyadors de la Grossa de Nadal 2019 cobraran un import net de 324.000 euros (davant els 322.000 de l'Sorteig de l'any passat). Això és a causa de que la quantia exempta de el gravamen especial sobre premis aquest any és 20.000 euros (el mínim s'incrementarà a 40.000 euros per a premis derivats de sortejos celebrats l'any 2020, és a dir, que aplicarà, per exemple, al Sorteig del Niño).

Què passa si el desè o resguard està deteriorat?

El client ha de personar-se en un punt de venda de loteries, emplenar el formulari "Sol·licitud de Pagament de Premis", signar-lo i aportar el desè o resguard deteriorat, que serà remès a Loteries per a la seva autenticació.

¿I si ho compartisc?

  • Si el desè es comparteix, cal identificar tots els participants a l'hora de cobrar els premis iguals o superiors a 2.000 € en les entitats financeres.
  • Els guanyadors poden sol·licitar un certificat acreditatiu del premi a efectes fiscals.

Què passa si em roben el desè?

Si el desè ha estat sostret és recomanable presentar denúncia davant les autoritats competents. Si aquest desè resultés premiat, el client pot personar-se en un jutjat amb la denúncia perquè s’inicie el procés corresponent.

Pujar