elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ELECCIONS 9J

Coalició Existix, l'únic partit que portarà a Europa les reivindicacions dels municipis

Coalició Existix, l'únic partit que portarà a Europa les reivindicacions dels municipis
  • Liderada per l'alcalde de Nules, David García, l'agrupació de partits municipalistes es presenta a les eleccions al Parlament Europeu amb el candidat de Terol Existix

Nules ha acollit hui la primera roda de premsa de la Coalició Existix formada per un centenar de partits municipalistes amb més de 8.000 regidors i alcaldes en tota Espanya. L'agrupació de partits, liderada per l'alcalde de Nules, David García, compte com a candidat número 1 per a les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 9 de juny a Tomás Guitarte, diputat autonòmic a Aragó per Terol Existix.

García ha assegurat que “hi ha problemes que afecten de manera directa als municipis i els partits tradicionals durant dècades no han fet res” pel que Coalició Existix oferix als electors una alternativa.

De fet, esta coalició de partits municipalistes és l'únic partit que portarà a Europa les reivindicacions dels pobles. Així, David García s'ha referit al sector primari per al qual “demanem a Europa que exigisca les mateixes condicions per a la fruita i l'hortalissa que ve de fora perquè sense sector primari no hi ha futur”. També ha assenyalat que reclamaran a Brussel·les una directiva que obligue el Govern d'Espanya a canviar la Llei de Costas i a regenerar el litoral.

“En estes eleccions, des de la Coalició Existix alcem la veu” perquè “som la veu de la societat civil a Brussel·les”, ha apuntat García, lluny de “els enfrontaments, l'odi i els rancors” de “rojos i blaus”, els municipalistes “fem política des de la moderació i el respecte, valors en perill d'extinció en la política espanyola”.

Per part seua, Ángel Montealegre, vicepresident d'Unió municipalista i número dos al Parlament Europeu per la Coalició Existix, ha destacat que esta “és la primera vegada que hi ha una opció municipalista que es presenta a Europa” i que “és important per als ajuntaments perquè ara només estan representats en el comité de les regions, però només amb caràcter consultiu”.

Sobre els fons europeus, Montealegre ha preguntat qui ajuda als alcaldes de municipis xicotets al fet que els seus projectes compten amb el suport d'Europa.

En la roda de premsa ha sigut present també Ginés Campillo, secretari general d'Unió Municipalista i alcalde de Mazarrón (Múrcia), qui ha destacat que la Coalició Existix és “l'única opció a Espanya perquè el municipalisme real siguem una opció. Som la tercera via”.

Pujar