1 de desembre de 2020 1/12/20

Ciutadans reclama a Economia que pose en marxa cursos de formació online per a aturats durant el coronavirus

Ciutadans reclama a Economia que pose en marxa cursos de formació online per a aturats durant el coronavirus - (foto 1)

  El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes Carlos Gracia ha reclamat a la Conselleria d'Economia que pose en marxa cursos de formació online per a aturats durant el coronavirus. Gracia ha considerat que “després del dramàtic creixement de l'atur en la Comunitat Valenciana, el Consell té l'obligació d'habilitar, a través del portal web de Labora, l'activitat formativa necessària per a garantir el dret a la formació laboral dels aturats”.

  “Ara més que mai hem de continuar fent costat als treballadors i als aturats en la seua formació”, ha afegit el parlamentari de Ciutadans, al mateix temps que ha denunciat que “en l'apartat d'oferta formativa del campus virtual del servei valencià d'ocupació i formació, Labora, apareix el missatge que ‘en aquests moments no hi ha oferta formativa’”.

  En aquest sentit, ha considerat inacceptable que “el servei d'ocupació no dispose de cap curs online”, alguna cosa que, en la seua opinió, “suposa un greu perjudici per al treballador que ha vist suspesa la seua formació a conseqüència de l'estat d'alarma”.

  D'altra banda, Carlos Gracia ha instat al Govern valencià que “les mesures adoptades en relació al teletreball en l'àmbit de l'Administració Pública siguen una realitat” i a què es destinen “tots els recursos necessaris per a garantir la salut dels treballadors”.

  “La crisi sanitària produïda pel covid-19, ha portat a la nostra societat a una transformació digital sense precedents”, ha afegit, i ha afirmat que “el teletreball està exercint un paper fonamental per a mantindre l'activitat laboral i garantir al mateix temps la seguretat i la salut dels empleats”.

  Pujar