26 d’octubre de 2020 26/10/20

Ciutadans exigeix rebaixes fiscals per a compensar la pèrdua de rendibilitat dels agricultors

Ciutadans exigeix rebaixes fiscals per a compensar la pèrdua de rendibilitat dels agricultors - (foto 1)
  • Proposa baixar el 60 per cent del tram autonòmic de l'IRPF, augmentar les subvencions a les assegurances agràries i pujar el pressupost d'Agricultura

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha registrat una moció que reclama rebaixes fiscals i bonificacions per a compensar la pèrdua de rendibilitat dels agricultors. Segons ha afirmat el diputat de Cs Emigdio Tormo, “un dels problemes principals dels agricultors i ramaders és l'increment dels costos”, per la qual cosa ha considerat que “la reforma de la Llei de Cadena Alimentària no solucionarà els problemes del sector per si sola”.

Per això, la iniciativa del partit taronja, que es debatrà en el ple del dimecres, exigeix una baixada del 60 per cent en el tram autonòmic de l'IRPF de les persones emprades en l'àmbit rural, un augment de les subvencions a les assegurances agràries i un increment del pressupost de la Conselleria en les línies estrictament agràries del 20 per cent.

A més, proposa reduir i agilitar els tràmits de la PAC, instar als Ajuntaments a bonificar el 90 per cent de l'IBI Rústic, promoure l'exempció de tota mena de taxes per a la construcció d'obra menor agrària i incrementar les exempcions per a vehicles agrícoles.

D'altra banda, Ciutadans demana al Govern central que adopte una sèrie de mesures amb l'objectiu de reduir els costos energètics i que establisca una reducció de l'IVA per a tots els béns i serveis necessaris per a la producció agrària i una bonificació del 100 per cent de les quotes de la Seguretat Social dels treballadors contractats en aquest sector les rendes del qual no aconseguisquen el salari mínim interprofessional.

“Els agricultors estan al límit i si volem protegir-los, hem d'ajudar-los a ser rendibles mitjançant una rebaixa dels seus costos de producció”, ha conclòs Emigdio Tormo.

Pujar