4 de desembre de 2020 4/12/20

Ciutadans exigeix intensificar els controls per a lluitar contra els allotjaments turístics il·legals

Ciutadans exigeix intensificar els controls per a lluitar contra els allotjaments turístics il·legals - (foto 1)
  • Carlos Gracia: “Els apartaments il·legals són una amenaça important per al sector turístic en la Comunitat Valenciana”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha exigit, a través d'una PNL, que les Corts insten al Consell a dotar de més mitjans humans i materials al Servei d'Assistència i Inspecció Turística, adscrit a la Secretaria Autonòmica de Turisme de la Generalitat Valenciana, per a la lluita contra l'intrusisme en allotjaments turístics il·legals.

Sobre aquest assumpte, el diputat Carlos Gracia ha detallat que “segons els Empresaris Turístics de la Comunitat Valenciana, aproximadament el 40% de l'oferta d'allotjament turístic en la Comunitat és il·legal”. “Els apartaments il·legals són un tipus d'allotjament que cada vegada guanya més pes, però l'Administració ha d'evitar que siguen una amenaça per al sector turístic”, ha censurat el diputat de Cs.

“L'intrusisme, a més de la competència deslleial que suposa per al sector, fomenta l'economia submergida i la precarietat laboral, una situació contra la qual cal lluitar i per a això, l'Administració, ha de posar els mitjans necessaris”, ha reiterat Gracia. L'allotjament turístic és un model que en els últims anys s'ha consolidat i, hui dia, supera el 55% de l'oferta d'allotjament a Castelló, Alacant i València.

Pujar