5 de desembre de 2020 5/12/20

Ciutadans demana un pla europeu per a poder repatriar a ciutadans que estiguen temporalment a l'estranger

Ciutadans demana un pla europeu per a poder repatriar a ciutadans que estiguen temporalment a l'estranger - (foto 1)
  • Martínez afirma que és “necessari actuar de forma organitzada per a evitar l'aïllament de les persones que s'han quedat atrapades en altres països”

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha reclamat un pla europeu “per a la repatriació de ciutadans europeus temporalment a l'estranger, que per raons humanitàries o sanitàries així ho requerisquen”. Segons ha explicat el diputat de Cs José Antonio Martínez, “la crisi del coronavirus ha portat al tancament total o parcial de moltes fronteres i ha impedit que molts ciutadans puguen tornar als seus llocs de residència”.

En aquesta línia, ha assegurat que, “encara que la Comissió ha intervingut, és necessari preveure un desplaçament organitzat davant un possible empitjorament de l'escenari actual”. “Donada l'envergadura de la crisi, és necessari actuar de forma organitzada per a previndre i evitar l'aïllament d'aquestes persones en llocs del món que, abans o després, poden veure's afectats per aquesta pandèmia”, ha afegit el diputat del partit liberal, al mateix temps que ha subratllat que “es necessita un pla europeu per a la repatriació que incloga pautes de coordinació entre totes les representacions diplomàtiques i consulars dels Estats membres”.

Martínez ha assenyalat que “si alguna cosa ha demostrat la crisi sanitària, és que vivim en un món globalitzat i, que la resposta a aquesta crisi també ha de ser global” i ha assegurat que “no és el moment per a llançar missatges d'euroescepticisme”, ja que “la Unió Europa és la solució a aquesta mena de problemes globals”.

Pujar