23 de setembre de 2020 23/9/20

Ciutadans considera que els pressupostos d'Economia són irreals i insuficients per a la creació d'ocupació

Ciutadans considera que els pressupostos d'Economia són irreals i insuficients per a la creació d'ocupació - (foto 1)

    La diputada de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes Rosa García ha considerat que els pressupostos de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball són "irreals i insuficients" per a la creació d'ocupació, alguna cosa que hauria de ser "prioritari" per al Consell. Durant la presentació dels comptes per part del conseller del ram, Rafa Climent, en comissió parlamentària, García ha recordat primer el baix compliment del pressupost actual, ja que "l'execució està quasi en el 62 per cent, i de l'executat, quasi el 82 per cent està pendent de pagament". "Solament ha pagat 46,5 milions d'euros, dels prop de 210 milions pendents de pagament", ha afegit.

    La diputada de Ciutadans ha considerat "insuficient" la partida per a foment de treball autònom que passa d'1,7 milions a 2 milions. A més, ha lamentat que "la partida per a la emprenedoria social i innovadora disminuïsca de quatre a dos milions". Quant al Servof, ha preguntat per què "disminueixen el nombre de contractats recolzats en els objectius dels programes i el de treballadores recolzades en els plans d'igualtat d'oportunitats".

    A més, la diputada de Ciutadans ha assegurat que "els recursos per a les ajudes a la industrialització de les comarques són escassos" i ha considerat "previsible que les peticions dels Ajuntaments siguen més altes que els recursos que disposa el Consell". Respecte a comerç, ha demanat explicacions sobre la disminució de despesa de personal i la baixada en 300.000 euros a la Institució Firal Alacantina (IFA). "Són uns pressupostos que es basen en una il·lusió i no en una realitat", ha conclòs.

    Pujar