24 de setembre de 2020 24/9/20

Ciudadanos insta a la Mesa dels Corts a pronunciar-se a favor de la Constitució

Ciudadanos insta a la Mesa dels Corts a pronunciar-se a favor de la Constitució - (foto 1)
  • Cs vol que PSPV, Compromís i Podem es pronuncien a favor de la unitat d'Espanya i la Constitució

La polèmica sobre la complicada situació que es viu a Catalunya seguix tensant la corda en altres comunitats i en el conjunt de l'Estat. I és que, malgrat el bloc constitucionalista que, a nivell estatal, han conformat PP, PSOE i Ciudadanos, les postures d'alguns socis de govern dels segons, com és el cas de Podemos, o d'alguns càrrecs de Compromís, ha generat diverses situacions en les últimes hores.

Un dels casos on hi ha un encès debat és el dels Corts Valencianes. Allí, hui mateix el grup Ciudadanos ha demanat per escrit al President de la càmera autonòmica, Enric Morera, i a la resta de membres de la Taula, que es pronuncien a favor de la legalitat vigent, la Constitució Espanyola i els acords i tractats de la Unió Europea. La petició, sorgida arran d'un tuit de Morera en el qual es criticava l'actuació dels cossos i forces de seguretat a l'hora de detenir a diversos polítics catalans encarregats d'organitzar el referèndum, l'ha registrat la diputada i portaveu Maricarmen Sánchez, del partit d'Albert Rivera, instant al fet que es pronuncien la resta de partits sobre "la unitat d'Espanya".

En el text presentat a la Mesa , al que ha tingut accés elperiodic.com, s'afirma que el referèndum secessionista vulnera l'Estat de Dret i 'xafa' els drets de tots els valencians.

Per la seua banda, Compromís ha denunciant que amb les detencions d'alguns polítics catalans durant el dia d'ahir, es podria estar vulnerant la Constitució Espanyola. En les últimes hores diversos càrrecs de Podemos i Compromís s'han manifestat, tant a Elx, Alacant, Castelló i València, com a Madrid, contra l'actuació i la posició del govern central sobre la qüestió catalana.

Pujar