elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciència per a la quarantena: posa a prova els teus coneixements amb Hi Score Science

Ciència per a la quarantena: posa a prova els teus coneixements amb Hi Score Science
  • El joc per a mòbils i ordinadors organitza un torneig online per a persones de totes les edats

A quina temperatura bull l'aigua a la part alta de l'Everest? Què és l'energia segons la física? De quin color és el grafé? Aquestes són algunes de les prop de 1.000 preguntes que actualment inclou Hi Score Science, un joc per a dispositius mòbils i ordinadors que desafia a persones de totes les edats a passar una bona estona mentre demostren els seus coneixements científics.

Desenvolupat per dos centres d'investigació del CSIC i la Universitat de Saragossa que treballen en l'àmbit de la química –l'Institut de Ciències de Materials d'Aragó (ICMA) i l'Institut de Síntesi Química i Catàlisi Homogènia (ISQCH)–, Hi Score Science llança ara un torneig nacional online per als qui vulguen aprofitar la quarantena posant a prova el seu coneixement.

Com en tornejos anteriors, en aquesta ocasió també poden participar persones de qualsevol edat de totes les localitats d'Espanya, encara que aquesta vegada el guanyador o guanyadora obtindrà un premi especial: el joc escape room ‘Exit: el laboratori secret’. Les tres primeres persones classificades rebran, a més, un lot de llibres de divulgació de la col·lecció ‘Què sabem de?’ (CSIC-Cataracta) i una xapa Hi Score Science, i les 10 primeres, un certificat.

Per a sumar-se, el millor és fer-ho sense prejudicis. La participació és anònima i gratuïta, i els perfils dels qui han guanyat concursos precedents són molt variats: hi ha docents i personal investigador, però també estudiants d'entre 11 i 17 anys.

El torneig romandrà obert des de dijous que ve 26 de març a les 11 hores fins al dilluns 30 a la mateixa hora. Concursar és molt senzill: simplement cal descarregar-se Hi Score Science en un mòbil Android o iOS o un ordenador PC o Mac i jugar, amb nom d'usuari i contrasenya, en manera multijugador online en el torneig Curie.

Gratuït i sense publicitat, el joc Hi Score Science compta amb suport econòmic de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), adscrita al Ministeri de Ciència i Innovació.

Pujar