elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Per què van caure WhatsApp, Facebook i Instagram?

Per què van caure WhatsApp, Facebook i Instagram?
  • Durant més de huit hores, milions d'usuaris de tot el món es van quedar sense poder usar aquestes xarxes socials

El dilluns 4 d'octubre sobre les 17.30 hores deixaven de funcionar Facebook, Instagram i WhatsApp. Es tractava d'una caiguda mundial que deixava a milions d'usuaris de tot el món sense poder utilitzar aquestes xarxes socials. Les primeres hipòtesis sobre la causa de la caiguda apuntaven a un ciberatac executat per pirates informàtics, ràpidament la companyia va informar que es tractava d'una fallada tècnica en la configuració dels seus servidors.

La realitat va ser que amb WhatsApp caigut, la gent va començar a migrar a Telegram i Twitter per a continuar en la xarxa.

El lloc DownDetector va confirmar que ja des de les 10.27 hores d'ahir dilluns van començar a reportar-se fallades en WhatsApp en algunes parts del món.

Altres caigudes

WhatsApp i Instagram ja havien patit una caiguda al març i juliol d'enguany, l'última vegada que es van registrar fallades en els tres serveis en simultani va ser al juliol de 2020, segons el portal Adsl Zone.

No obstant això, la caiguda més gran de la història de l'aplicació WhatsApp va ser la registrada el 13 i 14 de març de 2019, que va tindre una duració d'unes 14 hores, que també va afectar les altres tres aplicacions de l'empresa.

Twitter i Telegram

En Twitter, la xarxa social a la qual tornen els usuaris quan les altres fallen, van esclatar les queixes per la “mala qualitat” del servei, moltes de les quals van encoratjar també el reemplaçament de WhatsApp per Telegram, una aplicació de missatgeria que ja compta amb 500 milions d'usuaris actius i que no ha tingut a penes caigudes en els últims anys, segons Adsl Zone, encara que ahir a la vesprada va romandre col·lapsat per l'excés de demanda de missatgeria.

Pujar